Μάχη με τον χρόνο προκειμένου να τον εντοπίσουν προτού νυχτώσει δίνουν διασώστες στην Κρήτη για ένα 33χρονο νορβηγό τουρίστα, ο οποίος έχει αποκλειστεί σε υψόμετρο 2.200 μέτρων σε περιοχή πάνω από την Ανώπολη Σφακίων.

Από το πρωί είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσής του υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, καθώς υπάρχει ομίχλη και χιόνι ενώ ο καιρός είναι βροχερός.

Σύμφωνα με τον διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών Χανίων Δημοσθένη Μπουντουράκη η υπηρεσία του ενημερώθηκε στις 11:17 το πρωί για το συμβάν και άμεσα στήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό του Νορβηγού ο οποίος επιχειρούσε ορειβατική ανάβαση στον ορεινό όγκο των Λευκών Όρεων.

Την νύκτα ο Νορβηγός διανυκτέρευσε σε σπηλιά και νωρίς το πρωί ενημέρωσε τον αδελφό του στη Νορβηγία ότι έχει αποκλειστεί. Μετά και την ενημέρωση των ελληνικών αρχών στήθηκε επιχείρηση διάσωσης του.

Κύριο μέλημα των διασωστών είναι να φθάσουν στο σημείο όπου βρίσκεται πριν νυχτώσει δεδομένου ότι ο 33χρoνος ορειβάτης παρουσιάζει ήδη συμπτώματα υποθερμίας και είναι αρκετά ταλαιπωρημένος.