Άγνωστο παραμένει τελικά το αν η Αντζελίνα Τζολί θα επισκεφθεί την Ελλάδα, στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής της δράσης για τους πρόσφυγες. Νωρίς το πρωί, η επίσκεψή της στη Λέσβο ματαιώθηκε, ενώ δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής το αν θα επισκεφθεί την Ειδομένη και τα Διαβατά.

Σε επικοινωνία του newpost με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, επισημάνθηκε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για την έλευση της Τζολί στη χώρα μας. 

Η διάσημη ηθοποιός και Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, που βρισκόταν στον Λίβανο, είχε προγραμματιστεί να επισκεφθεί τη Λέσβο χθες. Μάλιστα, είχε υποβληθεί σχετικό σχέδιο πτήσης, το οποίο ακυρώθηκε στις 6 το απόγευμα της Τρίτης. Η πτήση επανασχεδιάστηκε, με ώρα άφιξης στη Μυτιλήνη στις 9 σήμερα το πρωί.

Τελικά, περί τις 7.30 σήμερα το πρωί, πηγές της ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες έκαναν γνωστό ότι η επίσκεψη της γνωστής ηθοποιού σε ότι αφορά το σκέλος της στη Μυτιλήνη ματαιώνεται. Η είδηση επιβεβαιώθηκε και από πηγή του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, καθώς στελέχη του θα συνόδευαν την κ. Τζολί, κατά την επίσκεψη της στους καταυλισμούς μεταναστών και προσφύγων στο νησί.

Σύμφωνα με ΜΜΕ της βόρειας Ελλάδας, η βραβευμένη ηθοποιός θα επισκεφθεί το απόγευμα στις 18:00 το Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας στα Διαβατά, ενώ αν το επιτρέψει το πρόγραμμα της, θα επισκεφθεί και την Ειδομένη

Ωστόσο μέχρι στιγμής, η μόνη είδηση που επιβεβαιώνεται είναι η ματαίωση της επίσκεψης της Αντζελίνα Τζολί στη Λέσβο.