Το λιμάνι του Πειραιά, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες, επισκέφθηκε η διάσημη ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί, η οποία βρίσκεται από το πρωί στην Αθήνα. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην δομή προσφύγων του Ελαιώνα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η ηθοποιός αναμένεται στις 16:00 να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου. Νωρίτερα, επικράτησε αλαλούμ σχετικά με την άφιξή της στη χώρα, καθώς λίγο μετά τις 7 το πρωί ματαιώθηκε η επίσκεψή της στη Λέσβο.

Στον Πειραιά, η Τζολί συνομίλησε με πρόσφυγες κάθε ηλικίας, οι οποίοι φιλοξενούνται στο λιμάνι.

Στην πύλη Ε1 συνάντησε μέσα σε κοντέινερ, μία οικογένεια Αφγανών προσφύγων, οι οποίοι της περιέγραψαν τους λόγους για τους οποίους έφυγαν από την πατρίδα τους και της μίλησαν για το ταξίδι τους μέχρι την Ελλάδα. Το περιστατικό διηγήθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η εθελόντρια της Ομάδας«Refugees Welcome» Νέσια Μιλιέ.

Στη συνέχεια, η δημοφιλής ηθοποιός συνομίλησε με πρόσφυγες που την περίμεναν έξω από το κοντέινερ. Μία πρόσφυγας από τη Συρία μόλις την αντίκρυσε ξέσπασε σε κλάματα και, όπως περιέγραψε η ίδια στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Τζολί τής χάιδεψε τα χέρια και αγκάλιασε το δύο μηνών ανιψάκι που κρατούσε στην αγκαλιά της.

Το μικρό VIP αεροσκάφος της Πρέσβειρας Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» λίγο μετά τις 10 το πρωί, προερχόμενο από τον Λίβανο. Αφού η ηθοποιός ξεκουράστηκε για λίγο σε έναν χώρο, αναχώρησε για τον Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι η διάσημη ηθοποιός είχε προγραμματιστεί να επισκεφθεί τη Λέσβο χθες. Μάλιστα, είχε υποβληθεί σχετικό σχέδιο πτήσης, το οποίο ακυρώθηκε στις 6 το απόγευμα της Τρίτης. Η πτήση επανασχεδιάστηκε, με ώρα άφιξης στη Μυτιλήνη στις 9 σήμερα το πρωί.

Τελικά, περί τις 7.30 σήμερα το πρωί, πηγές της ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες έκαναν γνωστό ότι η επίσκεψη της γνωστής ηθοποιού σε ότι αφορά το σκέλος της στη Μυτιλήνη ματαιώνεται. Η είδηση επιβεβαιώθηκε και από πηγή του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, καθώς στελέχη του θα συνόδευαν την κ. Τζολί, κατά την επίσκεψη της στους καταυλισμούς μεταναστών και προσφύγων στο νησί.

Την ίδια ώρα ΜΜΕ της βόρειας Ελλάδας μετέδιδαν ότι η Αντζελίνα Τζολί θα επισκεφθεί το απόγευμα το Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας στα Διαβατά, ενώ αν το επιτρέψει το πρόγραμμα της, θα επισκεφθεί και την Ειδομένη. Ωστόσο, κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται.