Σε προσωρινή εγκατάσταση 400 οικονομικών μεταναστών, προερχόμενοι κατά κύριο λόγο από το Αφγανιστάν, προχώρησε ο δήμος Λαρισαίων σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο, που παραχωρήθηκε για τον σκοπό αυτό κοντά στον κόμβο Κουλουρίου. Το newpost βρέθηκε στο σημείο και εξασφάλισε αποκλειστικές φωτογραφίες από τα πρώτα λεπτά της εγκατάστασης των μεταναστών.

Η δήλωση του δημάρχου Λάρισας, Απόστολου Καλογιάννη, αποτυπώνει τις δυσκολίες που εντοπίζονται κατά την εγκατάσταση των προσφύγων στα υπό σύσταση κέντρα φιλοξενίας «Οι μετανάστες θα παραμείνουν στο χώρο αυτό για 3 ημέρες. Έχουμε ήδη στείλει  έγγραφο με το οποίο ενημερώσαμε την κυβέρνηση και ξεκαθαρίσαμε πως δεν μπορούμε να σηκώσουμε αυτό το βάρος μόνοι».

Οι μετανάστες μεταξύ των οποίων και πολλά μικρά παιδιά βρήκαν «καταφύγιο» μέσα σε σκηνές, στις οποίες τοποθετήθηκαν και σόμπες υγραερίου. Στο χώρο έχουν στηθεί χημικές τουαλέτες προκειμένου να εξυπηρετούν προσωπικές τους ανάγκες. Το εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο  βρίσκεται επί της παλαιάς  Εθνικής οδού Λάρισας- Θεσσαλονίκης. Η παρουσία των αστυνομικών αρχών παρότι  24ωρη, είναι ιδιαιτέρως διακριτική.

Η τοπική κοινωνία, αν και  βρίσκεται στο πλευρό των μεταναστών βοηθώντας με κάθε δυνατό τρόπο, δεν κρύβει την ανησυχία της σχετικά με την ακαταλληλότητα των χώρων και του συνολικού αριθμού μεταναστών που θα φιλοξενηθούν στις δομές, καθώς ενδέχεται να ανακύψουν θέματα ασφάλειας.