current views are: 11

16 Μαρτίου 2016
Δημοσίευση12:33

Επιβεβαίωση Newpost: Συνελήφθη η εφοριακός για κατάχρηση 6 εκατ. ευρώ

Συνελήφθη η εφοριακός που πρώτο το newpost.gr, είχε αποκαλύψει ότι κατηγορείται για απάτη εκατομμυρίων ευρώ. 

Δημοσίευση 12:33’

Συνελήφθη η εφοριακός που πρώτο το newpost.gr, είχε αποκαλύψει ότι κατηγορείται για απάτη εκατομμυρίων ευρώ. 

Συνελήφθη η εφοριακός που πρώτο το newpost.gr, είχε αποκαλύψει ότι κατηγορείται για απάτη εκατομμυρίων ευρώ. 

Η εφοριακή υπάλληλος 58 ετών κατηγορείται για κατάχρηση δημοσίου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος.

Η 58χρονη συνελήφθη χθες από αστυνομικούς της Οικονομικής Αστυνομίας στην Αθήνα σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος της από τον ανακριτή Αθηνών.

Σε βάρος της 58χρονης είχε σχηματιστεί δικογραφία από την εισαγγελία Διαφθοράς για κατάχρηση δημοσίου χρήματος ποσού που υπερβαίνει τα 6 εκατομμύρια ευρώ (κακουργηματική απάτη) και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες πράξεις που διέπραξε ως υπάλληλος της ΔΟΥ ΦΑΕ Αθηνών. Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Το newpost.gr είχε αποκαλύψει από τις 11 Μαρτίου την απάτη εκατομμυρίων ευρώ από εφοριακό της ΦΑΕ Αθηνών. 

Συγκεκριμένα το ρεπορτάζ μεταξύ άλλων ανέφερε: 

Σε πεδίο συστηματικής απάτης ​,αθέμιτων συναλλαγών και υπεξαίρεσης φέρεται πως είχε μετατρέψει μια εφοριακός το τμήμα εσόδων της ΦΑΕ Αθηνών ( υπάγεται στη φορολογική διοίκηση Αθηνών με αρμοδιότητα τον έλεγχο των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων) .

Οπως προέκυψε από έλεγχο που διενήργησαν οι οικονομικοί επιθεωρητές μόνο τους τελευταίους 9 μήνες η εφοριακός φέρεται να καταχράστηκε το ιλιγγιώδες ποσό των 7,2 εκ.ευρώ,ενώ δόθηκε εντολή ο έλεγχος να επεκταθεί και στους προηγούμενους μήνες αλλά και χρόνια.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε χάρις στην παρατηρητικότητα ενός νέου στην εργασία εφοριακού ο οποίος διαπίστωσε περίεργες ταμειακές πράξεις και συναλλαγές στο τμήμα εσόδων και ενημέρωσε πάραυτα τη Γενική Γραμματεία Εσόδων.

 


σχετικα αρθρα