Το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα επισκέφθηκε η Αντζελίνα Τζολί. Νωρίτερα, η ηθοποιός και Πρέσβειρα Καλής Θέλησης του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες βρέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά, όπου συνομίλησε με πρόσφυγες, ενώ στις 17:00 αναμένεται να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Και στον Ελαιώνα ο κόσμος αγκάλιασε τη διάσημη ηθοποιό, ενώ φωτορεπόρτερ είχαν ανέβει μέχρι και σε ταράτσες για ένα πλάνο της.

Η κυρία Τζολί, αφού ενημερώθηκε για τη λειτουργία του κέντρου, βρέθηκε στον παιδότοπο για να γνωρίσει μερικά από τα παιδιά που διαμένουν εκεί. 

Στη συνέχεια, είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τέσσερις γυναίκες-πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Πρόκειται για τρεις οικογένειες από τη Συρία και μια από το Ιράν, που έχουν έρθει προσωρινά στην Ελλάδα, έχοντας ως τελικό τους προορισμό άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου ζουν ήδη οι σύζυγοί τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηθοποιός τούς ρώτησε για το ταξίδι τους και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, και η ίδια τους είπε ότι καταλαβαίνει τον πόνο τους και ότι θα ήθελε και εκείνη να είναι τα σύνορα ανοιχτά γι’ αυτούς.

Επίσης, μια γυναίκα-πρόσφυγας την πλησίασε κλαίγοντας και της διηγήθηκε ότι προσπάθησε να περάσει τα σύνορα χωρίς αποτέλεσμα. Πολλοί πρόσφυγες, και κυρίως παιδιά, την πλησίασαν θέλοντας να τραβήξουν φωτογραφίες από την επίσκεψή της. Την πρέσβειρα Καλής Θελήσεως τους ΟΗΕ, συνόδευε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλης Παπαδόπουλος.