Με προορισμό την Μυτιλήνη αναχώρησε νωρίς το πρωί από το ξενοδοχείο που διέμενε στο κέντρο της Αθήνας η διάσημη ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί. 

Η Τζολί θα επισκεφτεί τους καταυλισμούς που φιλοξενούν τους πρόσφυγες στον Καρά Τεπέ και στη Μόρια, προκειμένου να συνομιλήσει μαζί τους και να δει την κατάσταση που επικρατεί.

Η διάσημη ηθοποιός που βρίσκεται στην χώρα μας με την ιδιότητα της Πρέσβειρας Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ χθες επισκέφτηκε τους πρόσφυγες στον Πειραιά και στον καταυλισμό στον Ελαιώνα, ενώ το απόγευμα έγινε δεκτή από τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την επίσκεψη της διάσημης ηθοποιού στην χώρα μας και τόνισε ότι η παρουσία της είναι εξέχουσας σημασίας, δεδομένης της κατάστασης της προσφυγικής κρίσης.

Από την πλευρά της η Τζολί σε δελτίο Τύπου που εκδόθηκε πριν από το ραντεβού της με τον Αλέξη Τσίπρα ανέφερε μεταξύ άλλων :

«Βρίσκομαι εδώ ώστε να ενισχύσω τις προσπάθειες της Ύπατης Αρμοστείας και της ελληνικής κυβέρνησης, προκειμένου να επισπευσθεί η επείγουσα αντιμετώπιση της επιδεινούμενης ανθρωπιστικής κατάστασης. Αναμένω με ενδιαφέρον να συναντήσω τις αρχές, τους εταίρους και τους εθελοντές που εργάζονται στο πεδίο προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες και να διασφαλιστεί η προστασία των ευάλωτων ανθρώπων».

Όπως αποκάλυψε χθες το newpost.gr η Αντζελίνα Τζολί πριν από το ραντεβού της με τον Πρωθυπουργό έφτασε στο ξενοδοχείο στις 3 και κάτι το μεσημέρι, όπου φιλοξενήθηκε για μία ώρα ακριβώς στη σουίτα, προκειμένου να ξεκουραστεί, να κάνει ένα μπάνιο και να φρεσκαριστεί.