Στη μικρή σκηνή που έχουν στήσει οι γονείς της στην Ειδομένη επέστρεψε σήμερα η 9χρονη Άρουα, που πριν από μερικές ημέρες είχε διαγνωστεί με ηπατίτιδα Α.

«Δεν χορταίνει το παιχνίδι», ανέφερε η μητέρα της Φάτιμα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αφότου τη κόρη της πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, όπου μεταφέρθηκε για νοσηλεία.

«Στο νοσοκομείο φοβόταν λίγο, αλλά γιατροί και νοσοκόμες άνοιξαν την αγκαλιά τους και την έκαναν καλά» εξηγεί η Φάτιμα και εξιστορεί πώς ξεκίνησε η μικρή αυτή περιπέτεια για τη μικρή αλλά και την υπόλοιπη οικογένεια: «Παρατήρησα ότι ήθελε συνέχεια να κοιμάται, δεν έτρωγε και δεν είχε καθόλου διάθεση για παιχνίδι, πράγμα ασυνήθιστο για τον χαρακτήρα της. Ήταν τότε που αποφάσισα να την πάω στους γιατρούς, οι οποίοι και μας έστειλαν στο νοσοκομείο».

Η μικρή Άρουα και η οικογένειά της έφυγαν από την πόλη Χάσακα της Συρίας επειδή δεν άντεχαν να ζουν άλλο στην ανασφάλεια του πολέμου, όπως λέει η Φάτιμα, και στόχος τους είναι να φτάσουν στη Γερμανία.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθανάσιος Γιαννόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το πρωί την περιοχή, ανέφερε ότι όλοι όσοι βρίσκονται στο άμεσο περιβάλλον της 9χρονης (συνολικά 13 άτομα: 9 παιδιά και 4 ενήλικες) εμβολιάστηκαν και δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα ούτε συντρέχει λόγος μαζικού εμβολιασμού.