Σε περίπου 4.000 ανέρχονται οι πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στο λιμάνι του Πειραιά. Την ίδια ώρα 349 άτομα αναχώρησαν σήμερα με πούλμαν για το κέντρο φιλοξενίας στη Ριτσώνα.

Το βράδυ, αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Μύκονος», μεταφέροντας 403 μετανάστες και πρόσφυγες από τρία νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Συγκεκριμένα το πλοίο παρέλαβε 28 άτομα από τη Μυτιλήνη, 128 από τη Χίο και 247 από τη Σάμο.

. Ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας σχολιάζοντας σήμερα δημοσιεύματα του Τύπου που καλλιεργούν ανησυχίες σχετικά με την ενδεχόμενη μεταφορά προσφύγων στο λιμάνι του Βόλου, είπε ότι καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί και ότι γίνει, θα γίνει στο πλαίσιο ενός δημοκρατικού σχεδιασμού.

«Όλοι, όμως, οφείλουμε να κατανοούμε, ότι πρόκειται για εθνικό σχεδιασμό κρίσιμης σημασίας, στον οποίο όλοι καλούμαστε να συμβάλουμε θετικά και δημιουργικά. Γιατί αυτό απαιτεί ο στόχος της ψύχραιμης και ανθρώπινης διαχείρισης του προσφυγικού προβλήματος, με ταυτόχρονη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και ομαλότητας» τόνισε ο Θοδωρής Δρίτσας.