Στην επ' αυτοφώρω σύλληψη δύο ανδρών ηλικίας 72 και 34 ετών αντίστοιχα που διακινούσαν  σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας προχώρησαν μετά από πολύμηνες έρευνες σε παγκόσμια κλίμακα, αστυνομικοί της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος. Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μιας 41χρονης.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της δίωξης  σε συνεργασία με αστυνομικές αρχές άλλων χωρών, διεξήγαγαν πολύμηνη έρευνα στο διαδίκτυο για τον εντοπισμό χρηστών, οι οποίοι εμπλέκονται σε κατοχή και διαμοιρασμό υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, κατά την οποία προέκυψαν ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών του διαδικτύου εντός της Ελληνικής επικράτειας.

Τα παραπάνω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, από την οποία εκδόθηκε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Άμεσα, διενεργήθηκε ενδελεχής διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων της υπόθεσης και ταυτοποίηθηκαν ηλεκτρονικά ίχνη, τα οποία αντιστοιχούσαν στους παραπάνω τρεις δράστες.

Από την επιτόπια έρευνα στις οικίες του 72χρονου και του 34χρονου, την 8 και 17-03-2016 αντίστοιχα, βρέθηκαν στα ψηφιακά μέσα που κατείχαν, εκατοντάδες αρχεία με οπτικοακουστικό υλικό, (φωτογραφίες και βίντεο), το περιεχόμενο των οποίων αφορά υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, ενώ κατά την έρευνα στην οικία της 41χρονης ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή της στις εν λόγω πράξεις.
Ειδικότερα κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 
·        δύο (2) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (laptop),
·        δύο (2) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι,
·        δύο (2) φορητοί σκληροί δίσκοι,
·        δύο (2) φορητές συσκευές αποθήκευσης USB δεδομένων,
·        δύο (2) κινητά τηλέφωνα με κάρτες SIM και
·        πέντε (5) ψηφιακοί πολυμορφικοί δίσκοι (DVD).

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση και την Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών αντίστοιχα για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.