Νέες πληροφορίες και διευκρινιστικές οδηγίες φέρεται να έδωσε στους Εισαγγελείς Ελένη Τουλουπάκη, Χρήστο Ντζούρα και Γιώργο Καλούδη, ο πρώην τραπεζικός υπάλληλος της HSBC στη Γενεύη Ερβέ Φαλτσιανί.

Κατά τη δεύτερη συνάντησή του με τους έλληνες εισαγγελείς στη Γαλλία, ο Ερβε Φαλτσιανί φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να έδωσε επιπλέον πληροφορίες για την αξιοποίηση όχι μόνο της λίστας Λαγκάρντ, αλλά και της λίστας Μπόργιανς.

Η δεύτερη συνάντηση του κ. Φαλτσιανί με τους εισαγγελείς φαίνεται να έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς το κλιμάκιο των τριών εισαγγελικών λειτουργών, παρέμεινε στο εξωτερικό τρεις μέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υλικό που πήραν οι εισαγγελείς είναι πλήρως αξιοποιήσιμο και για την διερεύνηση των εκατοντάδων φορολογικών αδικημάτων μεγαλοκαταθετών του εξωτερικού, αλλά και για την παράλληλη έρευνα που διενεργείται με εντολή του κ. Ζαγοραίου ως προς την πιθανότητα δράσης εγκληματικής οργάνωσης που οργανωμένα "φυγάδευε" επί σειρά ετών τεράστια αδήλωτα χρηματικά ποσά Ελλήνων φορολογουμένων στο εξωτερικό με στόχο τη νομιμοποίηση και απόκρυψη τους.

Σημειώνεται ότι αμέσως μετά την πρώτη επαφή του με το κλιμάκιο των εισαγγελέων, ο κ. Φαλτσιανί είχε παραδώσει στον γενικό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, Μιχάλη Καλογήρου ηλεκτρονικό αρχείο το οποίο και παραδόθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, το οποίο είχε πλήρη στοιχεία για τραπεζικές συναλλαγές που συνδέονται με μεγάλα αδήλωτα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό.