Στα πράσα από τους ίδιους τους κατοίκους «συνελήφθη» ο ένας από τους τρεις δράστες που το απόγευμα της Παρασκευής, επιχείρησαν να ληστέψουν ηλικιωμένο ζευγάρι, στο Βασιλάκι. Οι δυο, κατάφεραν να διαφύγουν, ενώ ο… συλληφθείς, παραδόθηκε λίγη ώρα αργότερα στους Αστυνομικούς του Α.Τ Αρχαίας Ολυμπίας, που ανέλαβε και την προανάκριση.

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε αργά το απόγευμα, όταν είχε αρχίσει να «σουρουπώνει». Οι τρεις άντρες, που έφτασαν στο χωριό με Ι.Χ κατευθύνθηκαν στο σπίτι του ηλικιωμένου ζευγαριού, αφού νωρίτερα είχαν χτυπήσει την πόρτα στο γειτονικό σπίτι και δεν τους άνοιξε κανείς. Οι κινήσεις τους αυτές, έγιναν αντιληπτές από κάτοικο της περιοχής, η οποία, υποψιάστηκε ότι κάτι περίεργο συμβαίνει. Αμέσως, ενημέρωσε τηλεφωνικά τον ανιψιό του ηλικιωμένου άνδρα, που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο καφενείο μ’ έναν συγγενή του και έναν φίλο τους αστυνομικό - που αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε άδεια. Χωρίς να χάσουν στιγμή, μετέβησαν στο σπίτι και με συνοπτικές διαδικασίες, κατάφεραν να πιάσουν τον έναν από τους τρεις δράστες, ο οποίος είχε αναλάβει την απασχόληση των δυο ηλικιωμένων και μιλούσε μαζί τους, ενώ ο «συνεργάτης» του ξάφριζε το σπίτι. 

Από τη φασαρία που προκλήθηκε, όταν οι τρεις άνδρες μπήκαν στο σπίτι, ο τελευταίος κατάφερε να διαφύγει μαζί με τον «τσιλιαδόρο» που περίμενε έξω και λίγο μέτρα παρακάτω, με το αυτοκίνητο.

Οι τρεις άνδρες ενημέρωσαν στην Αστυνομία και λίγη ώρα αργότερα, αστυνομικοί του Α.Τ Αρχαίας Ολυμπίας και της Υ.Α Πύργου, μετέβησαν στο χωριό και παρέλαβαν τον δράστη.