Για τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας του 2014 θα «κονταροχτυπηθούν» τον Νοέμβριο, στην τελική φάση του σχετικού διαγωνισμού, η Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και το Ιβάνοβο της Ρωσίας.
Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν σήμερα και οι τρεις πόλεις επιλέχθηκαν ανάμεσα σε επτά υποψηφιότητες (Βαρκελώνη, Ηράκλειο, Ιβάνοβο, Περμ, Τραπεζούντα, Θεσσαλονίκη και Ικόνιο).

«Το επόμενο χρονικό διάστημα μέχρι τον Οκτώβριο, θα πρέπει να δώσουμε λεπτομέρειες για το πώς θα αναπτυχθούν οι δράσεις και οι εκδηλώσεις που σχεδιάζουμε.

Στα τέλη Νοεμβρίου θα μεταβούμε στην Μπράγκα της Πορτογαλίας, Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας για το 2012, όπου οι εκπρόσωποι των τριών πόλεων θα παρουσιάσουν τους φακέλους τους και θα επιλεγεί η πόλη που θα αναλάβει τον τίτλο», αναφέρει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η αντιδήμαρχος Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών, Μαρία Πασχαλίδου.

Σημειώνεται ότι η υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης υποστηρίχτηκε με μια μεγάλη γιορτή δρόμου που πραγματοποιήθηκε στις 29 Απριλίου με τη συμμετοχή φορέων νεολαίας, μη κυβερνητικών οργανώσεων, συλλόγων, σχολείων και εκπαιδευτικών οργανισμών.

Ο θεσμός, άλλωστε, της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας ξεκίνησε το 2009 από το Ρότερνταμ, με στόχο να δοθεί προτεραιότητα στα ζητήματα και τους τομείς που αφορούν τους νέους και τις νέες στην Ευρώπη.