Πορεία μνήμης για τα 73 χρόνια από την αναχώρηση του πρώτου συρμού για το στρατόπεδο Άουσβιτς Μπορκενάου θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Εβραίοι από πολλές χώρες του κόσμου έχουν έλθει για να τιμήσουν τη σημερινή ημέρα, ενώ το παρών δίνουν φυσικά η Ισραηλίτικη κοινότητα της Θεσσαλονίκης και πλήθος πολιτών.

Η πορεία που θα πραγματοποιηθεί αργότερα, θα έχει κατάληξη τον παλαιό εμπορευματικό σταθμό, από όπου έφυγαν τα τρένα με τελικό προορισμό τη Γερμανία.

Για τέταρτη συνεχή χρονιά η πόλη της Θεσσαλονίκης θυμάται, με την πορεία μνήμης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 με αφορμή την επέτειο των 73 χρόνων από την αναχώρηση του πρώτου συρμού από τη Θεσσαλονίκη για τα στρατόπεδα θανάτου Άουσβιτς – Μπίρκεναου, τους δικούς της ανθρώπους που δολοφονήθηκαν στην προσπάθεια επικράτησης του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας.

Παραθέτουμε το συνοπτικό πρόγραμμα της πορείας, που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης και το ∆ιεθνές Πανεπιστήμιο.

11.15-11.30 Συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας
11.30-12.35 Πορεία Μνήμης
12.40-13.30 Τελετή στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό
13.30 Λήξη τελετής

Κατά την τελετή στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του Δείκτη Μνήμης από τους:
• Δήμαρχο Τελ Αβίβ, κ. Ron Huldai
• Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννη Μπουτάρη
• Πρόεδρο Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, κ. Δαυίδ Σαλτιέλ.