Σε κλίμα έντασης συνεδρίασε το πρωί της Κυριακής η Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή Τρικάλων, ενόψει των εκλογών της Ν.Δ. με τον πρόεδρο αυτής πάντως Ν. Καρδούλα να διαψεύδει τα περί προπηλακισμών.

Αφορμή για την ένταση στάθηκαν οι εκλογικοί κατάλογοι και ποιοι τελικά δικαιούνται να τους πάρουν ενόψει της εσωκομματικής διαδικασίας ανάδειξης νέων Τοπικών Επιτροπών και νέας ΝΟΔΕ. Όπως ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΕΦΕ Νίκος Καρδούλας σημειώνει σε δήλωσή του στο trikalavoice.gr  «ζητήθηκε από ενδιαφερόμενους να λάβουν φωτοτυπημένες τις καταστάσεις των μελών και από την πλευρά της ΝΕΦΕ ξεκαθαρίστηκε πως αυτό βάσει της εγκυκλίου δεν μπορεί να γίνει καθώς οι κατάλογοι θα αναρτηθούν στα γραφεία της ΝΟΔΕ και δεν επιτρέπεται να φωτοτυπηθούν. Οι όποιες εντάσεις προκλήθηκαν περιορίστηκαν σε λογομαχίες και σε καμία περίπτωση δεν υπήρξαν προπηλακισμοί. Είναι ψευδή τα όσα γράφτηκαν ή διαδόθηκαν από συγκεκριμένους κύκλους».

Εντωμεταξύ και ο απερχόμενος και εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Νίκος Μουζακιάρης που φέρεται να ενεπλάκη σε επεισόδιο με τον πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Κωστή Γιαννακό σε δήλωσή του στο trikalavoice.gr  σημειώνει ότι «δεν μπορεί, σήμερα, μετά από χρόνια παρουσίας μου στις τοπικές πολιτικές και κομματικές εξελίξεις να επιτρέπω τέτοιου είδους ύπουλες και αντιδεοντολογικές συμπεριφορές. Πλήττομαι τόσο εγώ, όσο και οι διαδικασίες του κόμματός μας σε τοπικό επίπεδο. Συνιστώ ηρεμία στους πολιτικούς μου αντιπάλους. Δεν τους τιμούν τέτοιου είδους συμπεριφορές. Ο αγώνας που θα γίνει πρέπει να είναι τίμιος».

Επί της ουσίας τώρα του ζητήματος η ΝΕΦΕ παρέδωσε τους καταλόγους στην ΔΗΜ.ΕΦΕ., όπως προβλέπεται από τις διαδικασίες του κόμματος, και τη Δευτέρα θα αναρτηθούν στα γραφεία της ΝΟΔΕ Τρικάλων αφού... αλλάξει η κλειδαριά της εισόδου!... Έως τότε τους καταλόγους κρατά στα χέρια του ο πρόεδρος της ΝΕΦΕ Νίκος Καρδούλας, ως εγγυητής της ομαλότητας και της διαδικασίας.