Με προβλήματα και αντιδράσεις γίνεται η καταγραφή των 1167 προσφύγων και μεταναστών που μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας που δημιουργήθηκε στο παλαιό στρατιωτικό αεροδρόμιο στο προάστιο Κατσικά Ιωαννίνων.

Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν περικυκλώσει τα λεωφορεία αρνούμενοι να μπουν στις σκηνές διότι όπως υποστηρίζουν ο χώρος είναι ακατάλληλος, χωρίς θέρμανση και χωρίς επαρκή ηλεκτροφωτισμό. Κάποιοι μάλιστα θέλουν να επιστρέψουν στην Αθήνα διότι όπως λένε έχουν τους συγγενείς και τις οικογένειές τους στην Αθήνα και ότι το πρωί δεν του δόθηκε καμία ευκαιρία να τους συναντήσουν γιατί οδηγήθηκαν κατ ευθείαν από τα πλοία στα λεωφορεία.

Πάρα πολλά παιδάκια είναι άρρωστα , σύμφωνα με εκτιμήσεις των γιατρών που βρίσκονται στο χώρο, ενώ με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ κάποιοι πρόσφυγες έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων.

Στον χώρο έχουν στηθεί 420 σκηνές χωρητικότητας 8-10 ατόμων η κάθε μία.

Σήμερα στις 5 το απόγευμα στο παλιό στρατιωτικό αεροδρόμιο στο προάστιο Κατσικά Ιωαννίνων έφτασαν 20 λεωφορεία από τον Πειραιά με μετανάστες και πρόσφυγες .

Το κέντρο φιλοξενίας διαμορφώθηκε την τελευταία εβδομάδα στο διάδρομο προσγείωσης του παλιού αεροδρομίου. Στο χώρο έχουν στηθεί 420 σκηνές των 8 έως 10 ατόμων ενώ αναμένεται εάν χρειαστεί να προστεθούν και άλλες που βρίσκονται ήδη στο χώρο. 

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός των προσφύγων ή μεταναστών, καθώς καταγράφονται από την αστυνομία, όπως βγαίνουν από τα λεωφορεία. Εκτιμάται πως η διαδικασία θα διαρκέσει μέχρι το βράδυ.

Στο κέντρο βρίσκεται αντιπροσωπεία του Δήμου Ιωαννιτών και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού καθώς και φαντάροι.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φτάσουν περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες στην περιοχή της Ηπείρου. Ήδη στην Φιλιππιάδα βρίσκονται περίπου 400, καθώς 100 Αφγανοί θέλησαν να επιστρέψουν στην Αθήνα, στα Δολιανά 205 και 162 στην Κόνιτσα.