ΕΛΛΑΔΑ

Αναρχικοί στοχοποιούν ελεγκτές του μετρό - Με μηνύσεις απαντούν οι εργαζόμενοι

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 21 Μαρτίου 2016, 12:25 / Ανανεώθηκε 21 Μαρτίου 2016, 12:04
Αναρχικοί στοχοποιούν ελεγκτές του μετρό - Με μηνύσεις απαντούν οι εργαζόμενοι
Facebook Twitter Whatsapp

Την οργισμένη αντίδραση των εργαζομένων στο Μετρό έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση 125 ονομάτων που εργάζονται ως ελεγκτές εισιτηρίων σε αντιεξουσιαστικό ιστότοπο με την οποία καλούν ομοϊδεάτες τους «να συμπεριφερθούν ανάλογα εάν κάποιος απο αυτούς μένει σε γειτονιά ή πολυκατοικία που γνωρίζουν». 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την οργισμένη αντίδραση των εργαζομένων στο Μετρό έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση 125 ονομάτων που εργάζονται ως ελεγκτές εισιτηρίων σε αντιεξουσιαστικό ιστότοπο με την οποία καλούν ομοϊδεάτες τους «να συμπεριφερθούν ανάλογα εάν κάποιος απο αυτούς μένει σε γειτονιά ή πολυκατοικία που γνωρίζουν».

Το πρωί της Δευτέρας σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newpost, μέλη της συνδικαλιστές της ΣΤΑΣΥ, συναντήθηκαν με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας προκειμένου να παρθούν μέτρα προστασίας των εργαζομένων.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Μετρό, Σπύρος Ρεβύθης, καταγγέλει μέσω του Newpost, την «προσπαθεια στοιχοποίησης των δομών και των εργαζομένων μέσω της ενέργειας αυτής. Είμαστε σίγουροι πως η κάποιοι έχουν βαλθεί να μας στοχοποιήσουν προκειμένου να υποβαθμίσουν τον οργανισμό και να σπιλώσουν τους εργαζόμενους».

Τον Δεκέμβριο του 2015 ελεγκτές του Μετρό, είχαν ξυλοκοπηθεί μετά απο πορεία αντιεξουσιαστών στο σταθμό της Ομόνοιας. Απο τότε έως σήμερα έχουν καταγραφεί τις καταδρομικές επιθέσεις σε σταθμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού με τους εργαζόμενους να αισθάνονται ανασφάλεια στο χώρο δουλειά τους.

Το συνδικάτο εργαζομένων έχει ήδη ενημερώσει την ΕΛ.ΑΣ ενώ εντός των επόμενων ημερών θα καταθέσει μηνύσεις κατα παντός υπευθύνου