Στην σύλληψη 6 ατόμων, ενός Έλληνα και πέντε Αλβανών, ηλικίας 24 έως 34 ετών, προχώρησαν αστυνομικοί στη Λευκάδα. Κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στα έκτροπα μεταξύ οπαδών λίγες ώρες πριν την έναρξη του τελικού μπάσκετ μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού για το κύπελλο μπάσκετ.
 
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία για τα  κατά περίπτωση  αδικήματα των παραβάσεων της αθλητικής νομοθεσίας, της έκρηξης, της κατοχής και χρήσης εκρηκτικών υλών, της διατάραξης κοινής ειρήνης, των απλών και επικίνδυνων σωματικών βλαβών, της παράνομης βίας, των διακεκριμένων φθορών και της παρακώλυσης συγκοινωνιών. Οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων εμπλεκομένων, βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, περίπου 100 οπαδοί της μίας ομάδας μετέβησαν με Ι.Χ αυτοκίνητα στο ξενοδοχείο, όπου διέμεναν οπαδοί της αντίπαλης, ενόψει του προγραμματισμένου αγώνα μπάσκετ γυναικών. Στην συνέχεια οι οπαδοί αυτοί, εκ των οποίων οι περισσότεροι είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν 5 άτομα, ενώ προκάλεσαν υλικές ζημιές στους χώρους του ξενοδοχείου και σε 15 σταθμευμένα οχήματα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα Λευκάδας, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση, τον εντοπισμό και τη σύλληψη και άλλων υπαιτίων δραστών.

Παράλληλα, σημειώνεται, ότι κατά τη διάρκεια ελέγχων, που διενεργήθηκαν χθες από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λευκάδας στην πλωτή γέφυρα του νησιού, συνελήφθη ακόμα και ένας 26χρονος Έλληνας, για παράβαση του νόμου περί όπλων, καθώς στο όχημα του βρέθηκε ρόπαλο μπέιζμπολ, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του στα επεισόδια που έγιναν.

Πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ