Στο κλειστό γυμναστήριο των Ιωαννίνων διανυκτέρευσαν οι πρόσφυγες που προορίζονταν για το Καλπάκι αλλά τελικά αντέδρασαν οι κατοικοι και μπλόκαραν τη μεταφορά τους. 

Οι πρόσφυγες έπειτα από 17 ώρες στα λεωφορεία βρήκαν «καταφύγιο» σε ένα κλειστό γυμναστήριο στα Ιωάννινα για να περάσουν τη νύχτα.

Οικογένειες με πολλά παιδιά οι πρόσφυγες, ύστερα από ένα πολύωρο ταξίδι, ήταν εξαντλημένοι και με προβλήματα υγείας. Ένα παιδάκι με την οικογένειά του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ Κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού προσέφερε βοήθεια σε όσους το είχαν ανάγκη.

Τελικά, η λύση δόθηκε τα ξημερώματα και τα λεωφορεία πήγαν σε κλειστό γυμναστήριο στα Ιωάννινα, όπου ο στρατός προσέφερε φαγητό, νερό και υπνόσακους

Τη Δευτέρα το απόγευμα και όταν έγινε γνωστό στα Δολιανά πως αναμένεται να φτάσουν 4 λεωφορεία με πρόσφυγες άρχισαν οι αντιδράσεις από τους κατοίκους οι οποίοι απέκλεισαν τον χώρο ενώ κατέβηκαν στην Εθνική οδό Ιωαννίνων -Κακαβιάς, στη διασταύρωση για το χωριό, και έστησαν μπλόκο με αυτοκίνητα, ώστε να μην περάσουν τα λεωφορεία.