Αποκλεισμένο είναι από τους δικηγόρους σήμερα το δικαστικό μέγαρο της Πάτρας, με τους επιστήμονες να συνεχίζουν με αυτόν τον τρόπο τις κινητοποιήσεις τους κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου του δικηγορικού συλλόγου Πατρών Τάκη Παπαδόπουλου, «ο σημερινός συμβολικός αποκλεισμός του δικαστικού μεγάρου γίνεται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, που έχουμε ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες», υποστηρίζοντας ότι «το νέο νομοσχέδιο είναι κατ΄ όνομα ασφαλιστικό, διότι στην πραγματικότητα είναι φορολογικό».

Ο ίδιος ακόμα σημείωσε:

Έχουμε καταθέσει αναλογιστική μελέτη, η οποία αποδεικνύει πως το ταμείο μας είναι βιώσιμο» και όπως συμπλήρωσε, «σε περίπτωση που συγχωνευθεί με άλλα ταμεία που έχουν σοβαρό πρόβλημα, τότε και το δικό μας θα έχει την ίδια μοίρα.

Όσον αφορά στο μέλλον των κινητοποιήσεων, ο αντιπρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου τόνισε: «Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την αποχή που έχουμε ξεκινήσει από τον περασμένο Ιανουάριο.»

Μάλιστα διατύπωσε την εκτίμηση, ότι «έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, η αποχή μας θα συνεχισθεί και μέσα στον Απρίλιο». 

Φωτό: tempo24.gr