Μικρή ένταση επικράτησε στο λιμάνι του Πειραιά όταν πρόσφυγες και μετανάστες αρνήθηκαν να μπουν στα πούλμαν που τους περίμεναν για να τους μεταφέρουν σε κέντρο φιλοξενίας στην Πιερία.

Συγκεκριμένα, το πρωί έφτασαν στον Πειραιά δύο επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία με 260 μετανάστες και πρόσφυγες από νησιά του ανατολικού Αιγαίου. 

Το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Αριάδνη" μετέφερε 241 άτομα από Μυτιλήνη και 9 από Χίο. Περίπου 8 πούλμαν βρίσκονται έξω από το "Αριάδνη" προκειμένου να μεταφέρουν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες σε κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στην Πιερία. Ωστόσο αρκετοί πρόσφυγες και μετανάστες αντέδρασαν και δεν έμπαιναν στα πούλμαν ενώ άλλοι έλεγαν στις αρχές ότι δεν θέλουν να πάνε στην Πιερία αλλά στην Καλαμάτα. 

Επίσης στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε από Ρόδο, Κω, Κάρπαθο και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "blue star 2" με 10 μετανάστες και πρόσφυγες

Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά ανέρχονται σε 4700 άτομα. 

Λόγω των αυξημένων αναγκών από σήμερα θα διανέμει μερίδες φαγητού και ο στρατός, ενώ η διοίκηση του ΟΛΠ τοποθέτησε ήδη περισσότερες παροχές νερού.