Ολοκληρώθηκε η μεγάλη επιχείρηση στην οποία συμμετείχε η Ελληνική αστυνομία το χρονικό διάστημα από 07 έως 18 Μαρτίου 20 με την κωδική ονομασία «ECLIPSE», η οποία είχε ως αντικείμενο την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης καπνικών προϊόντων, καθώς και την ανταλλαγή επιχειρησιακών πληροφοριών για συναφείς υποθέσεις. 

Σε αυτήν συμμετείχαν εκτός της Ελλάδας, η Αλβανία, η Βοσνία Ερζεγοβίνη, η Κροατία, η Ουγγαρία, τα Σκόπια, η Βουλγαρία, η Σερβία, η Τουρκία, η Μολδαβία και το Μαυροβούνιο. 

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν συνολικά 7.554 ελέγχους, βεβαιώθηκαν 83  παραβάσεις και κατασχέθηκαν 929.897 τσιγάρα και 298 κιλά καπνού, ενώ σε 3 περιπτώσεις βρέθηκε και κατασχέθηκε εξοπλισμός κοπής καπνού.

Επιπλέον, συνελήφθησαν 107 άτομα, εκ των οποίων 50 Έλληνες, 31 Πακιστανοί, 14 υπήκοοι Αλβανίας, 4 υπήκοοι Βουλγαρίας, 3 υπήκοοι Μπαγκλαντές, 2 Ρουμάνοι ,2 υπήκοοι Συρίας και ένας  υπήκοος Σκοπίων. 

Σημειώνεται ότι ιδιαίτερη περίπτωση αποτελεί η εξάρθρωση, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας υποδυόμενα τους διανομείς φαγητού, διακινούσαν μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων και καπνού στην περιοχή της Νέας Ιωνίας Αττικής.  

Χαρακτηριστική επίσης είναι η περίπτωση σύλληψης 59χρονου στην Κομοτηνή, καθώς  σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 14 συσκευασίες και πλαστικό δοχείο με καπνό συνολικού βάρους 51,44 κιλών και δυο νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστο καπνό, συνολικού βάρους 1,902 κιλών, καθώς και αυτοσχέδιο ηλεκτρικό μηχάνημα κοπής καπνού.