ΕΛΛΑΔΑ

Επανεξελέγη πρόεδρος της ΓΣΕΕ ο Γιάννης Παναγόπουλος

Δημοσίευση 23 Μαρτίου 2016, 22:01 / Ανανεώθηκε 23 Μαρτίου 2016, 22:06
Επανεξελέγη πρόεδρος της ΓΣΕΕ ο Γιάννης Παναγόπουλος
Facebook Twitter Whatsapp

Επανεξελέγη πρόεδρος της ΓΣΕΕ ο Γιάννης Παναγόπουλος κατά το συνέδριο στη Ρόδο που διεξήχθη από τις 17 έως τις 20 Μαρτίου.

Επανεξελέγη πρόεδρος της ΓΣΕΕ ο Γιάννης Παναγόπουλος κατά το συνέδριο στη Ρόδο που διεξήχθη από τις 17 έως τις 20 Μαρτίου.

Με αφορμή την επανεκλογή του ο Γιάννης Παναγόπουλος έκανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την ακόλουθη δήλωση:

Οι εργασίες του 36ου Πανελλαδικού Συνεδρίου της ΓΣΕΕ ολοκληρώθηκαν με την ανάδειξη της νέας διοίκησης. Πρώτιστη προτεραιότητα της νέας διοίκησης της Συνομοσπονδίας, αλλά εργατική και κοινωνική απαίτηση, θα είναι η αντιμετώπιση του εφιαλτικού προβλήματος της ανεργίας και η αντιμετώπιση της αντιασφαλιστικής και φορολογικής επίθεσης που δεχόμαστε από κυβέρνηση και δανειστές.

Σίγουρα δεν είμαστε «μονόχρωμο» κίνημα, έχουμε διαφορετικές απόψεις, αλλά θέλουμε όλοι και είμαστε αυστηρά ταγμένοι σε αυτό, να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα των δυνάμεων της εργασίας, των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, με ενότητα και αγώνα.

Τώρα, πέρα από τα εκλογικά αποτελέσματα και την επανεπιβεβαίωση της εμπιστοσύνης προς την παράταξή μου και εμένα τον ίδιο, σας ενημερώνω ότι οι εργασίες και οι συζητήσεις του συνεδρίου επικεντρώθηκαν σε μια σειρά από σημαντικά ζητήματα, όπως το επίκαιρο θέμα του αντιασφαλιστικού τέρατος που προωθεί η κυβέρνηση, η ιδεοληπτική εμμονή της Ευρώπης στην πολιτική της αέναης λιτότητας που εντείνει τη φτώχεια, τους εθνικισμούς και τους ανταγωνισμούς, καθώς επίσης και η ανεξέλεγκτη ένταση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών προς την κεντρική και βόρεια Ευρώπη, με κύρια πύλη εισόδου την Ελλάδα, επαναφέρει σε άλλη διάσταση την κρίση και τις αβεβαιότητες, με ορατό πλέον τον κίνδυνο η χώρα μας να μεταβληθεί σε «αποθήκη ψυχών».

Πρόκειται για την επιτομή της ανθρωπιστικής κρίσης, που ήρθε μέσα στο σπίτι μας να μας θυμίσει πως τα προηγούμενα χρόνια ο όρος αυτός στην Ελλάδα με επιπόλαιο τρόπο κακοποιήθηκε, στο όνομα κομματικών επιδιώξεων και σκοπιμοτήτων.