Την άποψη ότι η πολύνεκρη επίθεση στις Βρυξέλλες συνιστά δικαιολογία για την Τουρκία για να μην υλοποιήσει την συμφωνία με την ΕΕ εξέφρασε σήμερα στο Πρακτορείο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος. 

Αναφέρθηκε, δε, χαρακτηριστικά στην πρωθυπουργό της Πολωνίας.

«Ήδη η πρωθυπουργός της Πολωνίας δήλωσε ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσει, δεν πρόκειται να τιμήσει την υπογραφή της ουσιαστικά, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα περισσότερο την επίθεση» και εκτίμησε ότι σε αντίθεση με το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό η χθεσινή τρομοκρατική ενέργεια δεν θα επηρεάσει αρνητικά τη διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές.

Εξάλλου, ο κ. Χρυσόγονος σχολιάζοντας τη δήλωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, ότι η Ευρώπη χρειάζεται και μια «ένωση ασφάλειας», υπογράμμισε ότι «αν ο κ. Γιούνκερ εννοεί ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ χωρών – μελών για την πάταξη της τρομοκρατίας, αυτό είναι θετικό. Εάν όμως εννοεί περιορισμούς ατομικών δικαιωμάτων νομίζω ότι όχι μόνο δεν θα ωφελήσει, αλλά αντιθέτως θα είναι αντιπαραγωγικό, διότι το ζήτημα είναι να μη μας αναγκάσουν οι τρομοκράτες να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας γιατί θα έχουν πετύχει τους στόχους τους».

Καταλήγοντας, τόνισε ότι παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζονται στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, οποιοσδήποτε «παρανοϊκός» μπορεί να παρεισφρήσει σε κάποια μεγάλη συγκέντρωση πλήθους και επισήμανε ότι το φαινόμενο της τρομοκρατίας μπορεί να αντιμετωπιστεί «στην εστία της φωτιάς», που -όπως τόνισε- είναι η Μέση Ανατολή.