Στο «σκαμνί» αναμένεται να καθίσει η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη, ξαδέλφη του υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, που εμπλέκεται στην υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη. Παράλληλα, η γιατρός κατηγορείται για κλοπή πεθιδίνης το περασμένο καλοκαίριαπό το φαρμακείο του ΠΑΓΝΗ.

Όπως μεταδίδει το cretalive.gr, η δίωξη για κλοπή και χρήση ουσιών, από μη τοξικομανή, ασκήθηκε αφού συσχετίστηκαν οι δύο δικογραφίες.
Η μία δικογραφία αφορά την κλοπή πεθιδίνης από το ΠΑΓΝΗ την οποία και ομολόγησε και η δεύτερη την κλοπή της ίδιας ουσίας από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, για την οποία δεν είχε βρεθεί ένοχος.

Η εισαγγελία με κλητήριο θέσπισμα παρέπεμψε την υπόθεση στο μονομελές πλημμελειοδικείο, προκειμένου να δικαστεί, χωρίς πάντως να ορίσει ημερομηνία.

Εν τω μεταξύ, σημειώνεται πως ο πειθαρχικός έλεγχος της Νεκταρίας Πολάκη για το ίδιο θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα. Ο φάκελος της έχει παραπεμφθεί από το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών ΕΣΥ στο νοσοκομείο ΠΑΓΝΗ για να συμπληρωθεί και να επιστρέψει στο κεντρικό όργανο.