Στην  σύλληψη ενός 69χρονου που διακινούσε σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας προχώρησαν αστυνομικοί της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος στο πλαίσιο παγκόσμιας επιχείρησης με την κωδική ονομασία "Rhodes"
 
Αστυνομικοί της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, πραγματοποίησαν στοχευμένες πολύμηνες διαδικτυακές έρευνες και εντόπισαν σε εξυπηρετητή  στο εξωτερικό, ιστοσελίδα η οποία χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά για το διαμοιρασμό υλικού πορνογραφίας ανηλίκων βίντεο και φωτογραφιών, με τη χρήση ειδικού προγράμματος εξασφάλισης ανωνυμίας. Ύστερα από ενδελεχή ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων της υπόθεσης, προέκυψαν ηλεκτρονικά ίχνη και εντός της ελληνικής επικράτειας.
 
Στις 22-03-2016,  αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 69χρονου και διεξήγαγε έρευνα, παρουσία Δικαστικού λειτουργού. Από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά μέσα του συλληφθέντα διαπιστώθηκε η εγκατάσταση φυλλομετρητή, με ενσωματωμένες βασικές λειτουργίες δικτύου, που δίνει τη δυνατότητα ανωνυμίας, μέσω του οποίου γινόταν η πρόσβαση στο διαδίκτυο.
 
Επιπλέον, βρέθηκε πλήθος υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, στο οποίο η πρόσβαση ήταν δυνατή μόνο με πληκτρολόγηση κωδικού πρόσβασης και χρήση ειδικού προγράμματος αποκρυπτογράφησης αρχείων.
 
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός και ένας σταθερός ηλεκτρονικός υπολογιστής, που θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση.
 
Ο 69χρονος δράστης, με τη δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών