current views are: 4

25 Μαρτίου 2016
Δημοσίευση18:28

Άρχισε η διαδικασία εκκένωσης της Ειδομένης

Στη Βέροια έφτασε το πρώτο λεωφορείο με πρόσφυγες και μετανάστες από την Ειδομένη, ενώ από τον καυταυλισμό έχουν αποχωρήσει συνολικά 6 λεωφορεία.

Δημοσίευση 18:28’

Στη Βέροια έφτασε το πρώτο λεωφορείο με πρόσφυγες και μετανάστες από την Ειδομένη, ενώ από τον καυταυλισμό έχουν αποχωρήσει συνολικά 6 λεωφορεία.

Στη Βέροια έφτασε το πρώτο λεωφορείο με πρόσφυγες και μετανάστες από την Ειδομένηενώ από τον καυταυλισμό έχουν αποχωρήσει συνολικά 6 λεωφορεία.

Είκοσι λεωφορεία ήρθαν το πρωί στην Ειδομένη προκειμένου να μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες σε κέντρα προσωρινής μετεγκατάστασης στην Ημαθία και την Πιερία.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πενήντα άτομα μεταφέρθηκαν στο στρατόπεδο Αρματολού Κόκκινου για το οποίο υπήρξε, το προηγούμενο διάστημα, ενημέρωση από τα αρμόδια υπουργεία προς το δήμο Βέροιας ότι θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος φιλοξενίας προσφύγων.

«Ο χώρος είναι έτοιμος καθώς έχουν γίνει εργασίες καθαρισμού από το στρατό. Υπάρχουν εκεί τέσσερα μεγάλα κτίρια στα οποία θα φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες» διευκρινίζει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Βέροιας, Κώστας Βοργιαζίδης

Ταυτόχρονα, ακόμα πέντε λεωφορεία αναχώρησαν από τον καταυλισμό δίπλα στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, ενώ πληροφορίες από την περιοχή της Πιερίας κάνουν λόγο για μεταφορά περίπου τετρακοσίων προσφύγων και μεταναστών, αύριο, από την Ειδομένη στην υποδομή που έχει δημιουργηθεί στο γήπεδο της Νέας Χράνης.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ενημέρωνε από νωρίς τους πρόσφυγες και κατέγραφε τους ενδιαφερόμενους (συνολικά 600 ως αυτή την ώρα).

Όσοι φεύγουν δηλώνουν πως θέλουν να ζήσουν σε καλύτερες συνθήκες έως ότου εξεταστεί το αίτημά τους για μετεγκατάσταση. «Εδώ είναι ένας αργός θάνατος. Δεν φτάσαμε ως εδώ για να κολλήσουμε στη λάσπη της Ειδομένης. Θέλω να δώσω στα παιδιά μου και την οικογένειά μου μια δεύτερη ευκαιρία» λέει ο Αχμεντ από το Χαλέπι της Συρίας.

 


σχετικα αρθρα