Με τον πιο τραγικό τρόπο έπεσε η αυλαία για τη διάσημη σολίστ της Καμεράτας, Ελίζαμπεθ Σέιφερ, η οποία βρέθηκε νεκρή στο δάσος της Καισαριανής. Την ίδια ώρα, ένα πέπλο μυστηρίου πλανάται γύρω από τις συνθήκες και τις αιτίες θανάτου της, ενώ ο σύζυγός της βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

Η 51χρονη σολίστ, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί από τις 18 Μαρτίου, εντοπίστηκε από έναν περιπατητή, που βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου μπροστά στο φρικιαστικό θέαμα και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Αμέσως έφτασε ο σύζυγός της, ο επίσης καταξιωμένος πιανίστας Σπύρος Κουτσουβέλης, ο οποίος υπέστη σοκ όταν αναγνώρισε τη σύζυγό του.

Όπως αναφέρει η Espresso, σύμφωνα με τη νεκροψία που διενέργησε επί τόπου ο ιατροδικαστής Γιώργος Ντιλέρνια, η σολίστ είχε στο εσωτερικό του αριστερού καρπού της ένα βαθύ τραύμα, ενώ δεν υπήχαν άλλα τραύματα που να δείχνουν εγκληματική ενέργεια, ούτε ίχνη πάλης.

Δίπλα της, σύμφωνα με το δημοσίευμα, βρέθηκε ένα χρησιμοποιημένο ξυραφάκι με ίχνη αίματος, ένα κινητό τηλέφωνο και μια μικρή τσάντα με προσωπικά της αντικείμενα.

Οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για αυτοκτονία, ωστόσο τα ακριβή αίτια του θανάτου θα διαπιστωθούν σήμερα το μεσημέρι, μετά τη νεκροτομή στο άψυχο σώμα της άτυχης σολίστ. Το πιο σημαντικό στοιχείο που θα δώσει κατεύθυνση στις έρευνες είναι πόσες ημέρες ήταν νεκρή η Ελίζαμπεθ Σέιφερ.

Αν προκύψει πως ο θάνατος επήλθε λίγα 24ωρα προτού εντοπιστεί το πτώμα της, τότε τα δεδομένα αλλάζουν και το μυστήριο περιπλέκεται, καθώς θα πρέπει να διερευνηθεί που βρισκόταν όλες αυτές τις ημέρες.

Η 51χρονη σολίστ εξαφανίστηκε από το σπίτι της το απόγευμα της Παρασκευής 18 Μαρτίου, έπειτα από έναν καυγά που είχε στην Καμεράτα με συνάδελφό της. Ο σύζυγός της κίνησε γη και ουρανό για να βρει την αγαπημένη του, ώσπου πληροφορήθηκε ότι είχε "φύγει" για πάντα.