Αν και δεν αντικρούει τον βασικό ισχυρισμό του υπουργείου Εργασίας για την κατοχύρωση της ισχύος της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μέχρι το τέλος Ιουνίου, η ΓΣΕΕ επιτίθεται στο υπουργείο, θιγόμενη από τις αιχμές σχετικά με το το...υπερπολυτελές συνέδριο της Ρόδου και απαντάει ότι ..."εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι»....

Η ΓΣΕΕ υπενθυμίζει τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και απαντάει στο υπουργείο Εργασίας:

«Με ένα νόμο και ένα άρθρο κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων…»

«Το πρώτο ν/σ της Κυβέρνησης της αριστεράς θα είναι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ…».

"Χρωστάνε πολλά στους μισθωτούς, τους ανέργους, τον Ελληνικό λαό που δεν «ξεπλένονται» με γελοιότατους υπαινιγμούς περί «πολυτελούς συνεδρίου», που αλιεύονται από σκανδαλοθηρικά δημοσιεύματα, ακολουθώντας τον ολισθηρό δρόμο της συκοφαντίας και της διαβολής που άνοιξε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, τον οποίο έχει ενάγει ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ".

Η Δεύτερη «Κυβέρνηση της Αριστεράς», η οποία ανακάλεσε όσα υποσχέθηκε η Πρώτη«Κυβέρνηση της Αριστεράς», που τώρα συζητά μόνο με εργοδότες, ενοχλήθηκε προφανώς από τα αποτελέσματα του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ και γι’ αυτό περί άλλων τυρβάζει…

Η ΓΣΕΕ δεν εστίασε στο νομικό ζήτημα της μετενέργειας (όπου οι νομικοί δίνουν διάφορες ερμηνείες), αλλά στην απαγόρευση διαπραγμάτευσης ΕΓΣΣΕ με οικονομικά αποτελέσματα, σύμφωνα με την 6η Π.Υ.Σ, σε εφαρμογή μνημονιακής πολιτικής την οποία η Κυβέρνηση (της "Αριστεράς") εφαρμόζει.

Καλωσορίζουν την απόφασή μας «…ούτως ώστε να μην υπάρχει πίεση χρόνου στη μελλοντική διαπραγμάτευσή τους», καθώς «επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι μέχρι τότε να έχει επανέλθει πλήρως η ελευθερία συλλογικών διαπραγματεύσεων και να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για την νέα ΕΓΣΣΕ».

Κύριοι της Κυβέρνησης, δεν έχουμε καμία απολύτως εμπιστοσύνη στην «επιδίωξή» σας. Άλλωστε, ακόμα περιμένουμε τη δια νόμου επαναφορά του κατώτατου μισθού στα επίπεδα που εμείς υπογράψαμε το 2008 και το 2010 με ΕΓΣΣΕ (!).