Εκδόθηκαν τα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης για τον Λεωνίδα Μπόμπολα, ιδιοκτήτη ομίλου εταιρειών και κύριο μέτοχο της εταιρείας Helector, και τον Θεοφάνη Λώλο, διευθυντή της εταιρείας ΕΝVIROPLANT, που ορίστηκε από το υπουργείο Εσωτερικών της Κύπρου να επιβλέπει τα έργα ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης. 

Οι δύο φέρονται να εμπλέκονται σε υποθέσεις οικονομικών σκανδάλων. 

Σύμφωνα με την κυπριακή Αστυνομία, μετά την έκδοση των δύο ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης εναντίον των Λ. Μπόμπολα και Θ. Λώλο θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες για να σταλούν στις ελληνικές αρχές. 

Νωρίτερα ο γενικός εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης είχε δώσει οδηγίες για άμεση έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης εναντίον του προέδρου της εταιρείας Helector, ενώ διέψευσε ότι ο κ. Μπόμπολας θέτει όρους προκειμένου να έρθει και να παραδοθεί στην Κύπρο. «Ουδεμία συναλλαγή γίνεται με τον ύποπτο» ανέφερε.

Η ανακριτική ομάδα της αστυνομίας συνεχίζει, με εντατικούς ρυθμούς, τις έρευνες για τις υποθέσεις του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) και του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ), που διαχειριζόταν η εταιρεία του κ. Μπόμπολα.