Ακριβαίνουν από την Παρασκευή 1η Απριλίου τα εισιτήρια για τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.

Ωστσόσο, αξίζει να σημειωθεό πως η έναρξη εφαρμογής της νέας τιμολογιακής πολιτικής του υπουργείου Πολιτισμού δεν συμπίπτει ούτε με το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των μουσείων αλλά ούτε και με την πολυσυζητημένη εφαρμογή του e-ticketing, όπως είχε εξαγγελθεί.

Όλα αυτά, όπως μεταδίδει ο «Ελεύθερος Τύπος», μετατίθενται σε δεύτερο χρόνο, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι προσλήψεις των περίπου 1.300 ωρομισθίων οι οποίοι θα καλύψουν τα κενά στη φύλαξη μουσείων και χώρων ενώ ανέφικτη κρίνεται προς το παρόν και η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. 

Σύμφωνα με τη γενική γραμματέα του υπ. Πολιτισμού, Μαρία Βλαζάκη, «την 1η Απριλίου κάποια μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι θα λειτουργήσουν με διευρυμένο ωράριο, 8 το πρωί με 8 το βράδυ, ενώ τα υπόλοιπα σταδιακά, τις αμέσως επόμενες ημέρες».

Σε ερώτηση για το πότε θα εφαρμοστεί το θερινό ωράριο στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, η γενική γραμματέας του υπουργείου διευκρινίζει πως «η Ακρόπολη δεν περιλαμβάνεται στην πρώτη “φουρνιά” των αρχαιολογικών χώρων», «θα είναι όμως», όπως λέει, «το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και άλλοι κορυφαίοι χώροι». 

Το πιο ακριβό εισιτήριο (20 ευρώ από 12) θεσπίστηκε στην Ακρόπολη και το δεύτερο ακριβότερο (15 ευρώ από 6) στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού

Ενδεικτικά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο το εισιτήριοο αυξάνεται στα 10 από τα 7 ευρώ, στην Αρχαία Αγορά Αθηνών από στα 8 από τα 4 ευρώ, στον Κεραμικό στα 8 από τα 2 ευρώ, στην Ολυμπία στα 12 από τα 9 ευρώ, στο Ακρωτήρι Θήρας στα 12 από τα 5 ευρώ, στη Δήλο στα 12 από τα 5 ευρώ και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης στα 8 από τα 6 ευρώ.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι το υπουργείο Πολιτισμού θέσπισε 17 ενιαία εισιτήρια για επισκέψεις σε περισσότερους του ενός χώρους σε όλη την Ελλάδα.