current views are: 9

29 Μαρτίου 2016
Δημοσίευση12:08

Ένταση στην Ειδομένη: Πετροπόλεμος και συμπλοκές αστυνομικών με πρόσφυγες

Ηρεμία επικρατεί στην Ειδομένη, μετά από τον πετροπόλεμο και την ένταση που προκλήθηκε νωρίς το μεσημέρι, στο σημείο της σιδηροδρομικής γραμμής, την οποία έχουν καταλάβει πρόσφυγες εδώ και έντεκα ημέρες.

Δημοσίευση 12:08’

Ηρεμία επικρατεί στην Ειδομένη, μετά από τον πετροπόλεμο και την ένταση που προκλήθηκε νωρίς το μεσημέρι, στο σημείο της σιδηροδρομικής γραμμής, την οποία έχουν καταλάβει πρόσφυγες εδώ και έντεκα ημέρες.

Ηρεμία επικρατεί στην Ειδομένη, μετά από τον πετροπόλεμο και την ένταση που προκλήθηκε νωρίς το μεσημέρι, στο σημείο της σιδηροδρομικής γραμμής, την οποία έχουν καταλάβει πρόσφυγες εδώ και έντεκα ημέρες.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να εκκενώσουν τις γραμμές, με τους πρόσφυγες να απαντούν με πετροπόλεμο.  Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά απο αντικείμενα που εκτόξευσαν εναντίον τους πρόσφυγες και μετανάστες κατά την διάρκεια έντασης που προκλήθηκε το πρωί στην Ειδομένη. Από το μένος δεν ξέφυγε ούτε ένα όχημα της αστυνομίας στο οποίο προκλήθηκαν υλικές ζημιές. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί πήγαν να συλλάβουν άτομο που παρακινούσε τους πρόσφυγες να ξεσηκωθούν προκειμένου να ανοίξουν τα σύνορα. Οι αστυνομικοί τονίζουν πως «θα  πρέπει πρέπει το κράτος με συντονισμένες ενέργειες να δώσει λύση στο πρόβλημα πριν κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές και να μην περιμένει αιώνια την εκτόνωση του προβλήματος».

Ακολούθησε μικροσυμπλοκή, κατά τη διάρκεια της οποίας η αστυνομία έβαλε στο αυτοκίνητο για να προσαγάγει μία γυναίκα, για την οποία οι πληροφορίες λένε ότι είναι ακτιβίστρια, αλλά οι συγκεντρωμένοι πρόσφυγες όρμησαν και την έβγαλαν έξω.

Νωρίτερα το πρωί άνοιξε για λίγο, αλλά έκλεισε ξανά η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη.

Πρόσφυγες και μετανάστες που ζητούν το άνοιγμα των συνόρων επέστρεψαν και πάλι πάνω στη γραμμή, την οποία κρατούσαν κλειστή επί σειρά ημερών.

Η σιδηροδρομική γραμμή στην ουδέτερη ζώνη παρέμενε υπό κατάληψη τις τελευταίες μέρες από πρόσφυγες και μετανάστες που διαβιούν στον καταυλισμό της Ειδομένης, ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα.

 

 


σχετικα αρθρα