Στην αυλή ενός σπιτιού στη Νίκαια έφτασε ο μετροπόντικας, που εδώ και ημέρες σκάβει τη σήραγγα επέκτασης της γραμμής στην περιοχή, ανοίγοντας μάλιστα τρύπα βάθους αρκετών μέτρων.

Η ένοικος της μονοκατοικίας έντρομη συνειδητοποίησε νωρίς το πρωί πως στην αυλή του σπιτιού της, στη θέση ενός πηγαδιού που είχε μπαζωθεί πρόχειρα, είχε ανοίξει μια τεράστια τρύπα.

Όπως σημειώνουν οι υπεύθυνοι της Αττικό Μετρό, επρόκειτο για ένα ανενεργό πηγάδι το οποίο είχε «μπαζωθεί» πρόχειρα στο παρελθόν (οι περίοικοι δεν γνώριζαν καν την ύπαρξή του). Κατά τη διαδρομή του ο μετροπόντικας συνάντησε τον πάτο του πηγαδιού, με αποτέλεσμα το πηγάδι να... αδειάσει από τα υλικά που είχε μπαζωθεί.

Στο σημείο μετέβησαν μηχανικοί της Αττικό Μετρό, προκειμένου να ελέγξουν τον χώρο, ενώ όπως δήλωσαν δεν υπάρχει κανένα σημάδι καθίζησης, ούτε κίνδυνος για τα παρακείμενα κτίρια, καθώς τα εδάφη της περιοχής θεωρούνται καλής ποιότητας για τέτοιου είδους έργα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Οκτωβρίου του 1997, κατά τη διάρκεια των εργασιών για το μετρό της Αθήνας, ο μετροπόντικας είχε «καταπιεί» ένα περίπτερο στην οδό Πανεπιστημίου, το οποίο εξαφανίστηκε μέσα σε δευτερόλεπτα.