Κοντά στους μετανάστες και τους πρόσφυγες που διαβιούν στον Πειραιά βρέθηκε σήμερα η διάσημη Βρετανίδα ηθοποιός Βανέσα Ρεντγκρέιβ.

H πολυβραβευμένη Βρετανίδα ηθοποιός Βανέσα Ρεντγκρέιβ, γνωστή για την ακτιβιστική δράση της επισκέφθηκε τους πρόσφυγες στην πύλη Ε-1 στο λιμάνι του Πειραιά.


 
Η ίδια συνομίλησε με πρόσφυγες και μετανάστες, ακούγοντας τους με προσοχή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Πολλοί μάλιστα της ανέφεραν ότι θέλουν να φύγουν προς την Ευρώπη, αλλά τα σύνορα είναι κλειστά.
 
Η Βρετανίδα ηθοποιός αγκάλιασε πολλά μικρά παιδάκια και χαιρέτισε πολλές μητέρες, ενώ σε δηλώσεις της τόνισε ότι η είναι ντροπή για την Ευρώπη και τους Ευρωπαίους που δεν δέχονται τους πρόσφυγες και πολλές χώρες εξακολουθούν να έχουν κλειστά τα σύνορα.

Λίγο αργότερα η Ρεντγκρέιβ επισκέφθηκε την κλινική των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα», όπου συγκινήθηκε ακούγοντας την ιστορία μίας εγκύου από το Αφγανιστάν για το μακρύ και δύσκολο ταξίδι της ως την Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη γυναίκα νοσηλεύεται στην κλινική των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα».

Τη Βρετανίδα ηθοποιό συνόδευαν ο θεατρικός συγγραφέας Μάρτιν Σέρμαν και εκ μέρους των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» ο υπεύθυνος προγραμμάτων του ελληνικού τμήματος, Απόστολος Βεΐζης.

Να θυμίσουμε ότι η κ. Ρεντγκρέιβ είχε έλθει ξανά στην Ελλάδα πριν από μερικές εβδομάδες και στην συγκεκριμένη επίσκεψή της είχε μεταβεί στο κέντρο προσφύγων στον Ελαιώνα.