Ρεντγκρέιβ: Ντροπή για τους Ευρωπαίους που δεν δέχονται τους πρόσφυγες (φωτό)

Ρεντγκρέιβ: Ντροπή για τους Ευρωπαίους που δεν δέχονται τους πρόσφυγες (φωτό)

Κοντά στους μετανάστες και τους πρόσφυγες που διαβιούν στον Πειραιά βρέθηκε σήμερα η διάσημη Βρετανίδα ηθοποιός Βανέσα Ρεντγκρέιβ.

H πολυβραβευμένη Βρετανίδα ηθοποιός Βανέσα Ρεντγκρέιβ, γνωστή για την ακτιβιστική δράση της επισκέφθηκε τους πρόσφυγες στην πύλη Ε-1 στο λιμάνι του Πειραιά.


 
Η ίδια συνομίλησε με πρόσφυγες και μετανάστες, ακούγοντας τους με προσοχή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Πολλοί μάλιστα της ανέφεραν ότι θέλουν να φύγουν προς την Ευρώπη, αλλά τα σύνορα είναι κλειστά.
 
Η Βρετανίδα ηθοποιός αγκάλιασε πολλά μικρά παιδάκια και χαιρέτισε πολλές μητέρες, ενώ σε δηλώσεις της τόνισε ότι η είναι ντροπή για την Ευρώπη και τους Ευρωπαίους που δεν δέχονται τους πρόσφυγες και πολλές χώρες εξακολουθούν να έχουν κλειστά τα σύνορα.

Λίγο αργότερα η Ρεντγκρέιβ επισκέφθηκε την κλινική των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα», όπου συγκινήθηκε ακούγοντας την ιστορία μίας εγκύου από το Αφγανιστάν για το μακρύ και δύσκολο ταξίδι της ως την Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη γυναίκα νοσηλεύεται στην κλινική των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα».

Τη Βρετανίδα ηθοποιό συνόδευαν ο θεατρικός συγγραφέας Μάρτιν Σέρμαν και εκ μέρους των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» ο υπεύθυνος προγραμμάτων του ελληνικού τμήματος, Απόστολος Βεΐζης.

Να θυμίσουμε ότι η κ. Ρεντγκρέιβ είχε έλθει ξανά στην Ελλάδα πριν από μερικές εβδομάδες και στην συγκεκριμένη επίσκεψή της είχε μεταβεί στο κέντρο προσφύγων στον Ελαιώνα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο