current views are: 4

31 Μαρτίου 2016
Δημοσίευση11:34

Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΣ από την ΠΟΕ – ΟΤΑ (φωτό)

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποιούν συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΟΕ-ΟΤΑ του νομού Αττικής.

Δημοσίευση 11:34’

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποιούν συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΟΕ-ΟΤΑ του νομού Αττικής.

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποιούν συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΟΕ-ΟΤΑ του νομού Αττικής.

Η Ομοσπονδία των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση κατηγορεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για αθέτηση δεσμεύσεων σε αιτήματα του κλάδου, ενώ προειδοποιεί με κλιμάκωση κινητοποιήσεων.

Ζητεί, μεταξύ άλλων, νομοθετική ρύθμιση για τη διατήρηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και υπολογισμό του στις συντάξιμες αποδοχές, επαναφορά της διάταξης που αφορά στις μετατάξεις χωρίς την ύπαρξη κενής οργανικής θέσης, αλλά και να μην καταταχθούν στα μισθολογικά κλιμάκια της κατηγορίας ΥΕ εργαζόμενοι κατηγορίας ΔΕ που έχουν προσληφθεί ή μεταταχθεί με τυπικό προσόν την εμπειρία.

Καθώς επίσης η Ομοσπονδία θέλει τη διενέργεια ελέγχων από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων, καθώς όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της, δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους.