Σε ένα εγκαταλειμμένο τουριστικό θέρετρο στο χωριό Μυρσίνη του νομού Ηλείας θα φιλοξενηθούν περίπου 300 πρόσφυγες που αποχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά.

Ήδη σήμερα το απόγευμα έφτασαν οι πρώτοι πρόσφυγες στο χωριό, συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, ενώ τους υποδέχονται αρκετοί φορείς και ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γ. Γεωργιόπουλος, όπως αναφέρει το ilialive.gr

Το πρώην τουριστικό θέρετρο στο οποίο θα μείνουν οι πρόσφυγες είναι το LM Village, στην παραλία του χωριού, το οποίο  ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1998.

Το LM λειτούργησε για περίπου 9 σεζόν και ιδίως τα πρώτα χρόνια αποτέλεσε έναν σημαντικό πόλο έλξης για την περιοχή, η οποία υστερούσε σε υποδομές σε σχέση με την υπόλοιπη ακτογραμμή δυτικά της Κυλλήνης.

Αν και αυτήν τη στιγμή είναι φανερή η εικόνα εγκατάλειψης, πρόκειται για μικρά προσεγμένα μπάνγκαλοους με κλιματισμό, κουζίνα, τηλεόραση, και όλα τα βασικά, που σίγουρα θα φαντάζουν παράδεισος για τους πρόσφυγες σε σχέση με τις σκηνές και τις άθλιες συνθήκες που συνωστίζονταν μέχρι τώρα.

Την έκταση την είχε παραχωρήσει η τότε κοινότητα Μυρσίνης στον Δήμο Άνω Λιοσίων ο οποίος είχε προχωρήσει σε δανεισμό 800.000.000 ευρώ.

Παράλληλα λειτουργούσε και με τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού, κυρίως για τους δημότες του Δήμου Λιοσίων.