Άγριες συγκρούσεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο hot spot της Χίου στο Χάλκειος ανάμεσα σε πρόσφυγες και μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων. 

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν τρία άτομα στο κεφάλι και τα πόδια, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Χίου, όπου και νοσηλεύονται. 

Επιπλέον, το ιατρείο του hot spot και οι χώροι καταγραφής υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ενώ επενέβησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης.

Σύμφωνα με το politischios.gr, μέχρι στιγμής ο λόγος για τον οποίο οι πρόσφυγες και οι μετανάστες ήρθαν στα χέρια δεν είναι γνωστός.

Εν τω μεταξύ, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή, σήμερα οι κάτοικοι πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου. 

Μάλιστα, η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου έχει ζητήσει ήδη από την Αθήνα συνδρομή με διμοιρία ΜΑΤ, αίτημα που έγινε αποδεκτό. Έτσι εντός της ημέρας αναμένεται η άφιξη της διμοιρίας στη Χίο.

Σημειώνεται ότι στο hot spot της Χίου με υποδομές για 1.200 άτομα βρίσκονται υπό περιορισμό περισσότεροι από 1.500 μετανάστες και πρόσφυγες. Περισσότεροι από 200, που έφτασαν στο νησί χθες και μέχρι σήμερα το πρωί, αφού καταγραφούν, θα μεταφερθούν για να περιμένουν την εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας στον ανοικτό δημοτικό καταυλισμό στη Σούδα, μέσα στην πόλη της Χίου.