current views are: 4

1 Απριλίου 2016
Δημοσίευση08:21

SOS απο αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη: Η αποσυμφόρηση των φυλακών εκτόξευσε την εγκληματικότητα!

Για κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας κάνουν λόγο οι συνδικαλιστές αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης μετά την αποφυλάκιση 2.000 κρατουμένων με τον νόμο 4322/2015 για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Δημοσίευση 08:21’

Για κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας κάνουν λόγο οι συνδικαλιστές αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης μετά την αποφυλάκιση 2.000 κρατουμένων με τον νόμο 4322/2015 για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Για κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας κάνουν λόγο οι συνδικαλιστές αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης μετά την αποφυλάκιση 2.000 κρατουμένων με τον νόμο 4322/2015 για την αποσυμφόρηση των φυλακών. Όπως υποστηρίζουν,” Πως θα επιτευχθεί η αστυνόμευση των περιοχών όταν οι δράστες που συλλήφθησαν και καταδικάστηκαν τις τελευταίες δεκαετίες, εν μια νυκτί ελευθερώνονται στην ελληνική επικράτεια χωρίς έλεγχο; Ακόμα και τα «βραχιολάκια» σε κάποιους φαίνονται υπερβολικό μέτρο. Όμως, όταν διαπράττονται εγκλήματα και σοβαρά αδικήματα εις βάρος συμπολιτών τους, δεν τους βλέπω να ευαισθητοποιούνται ανάλογα”. 

Ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης δηλώνει “έκπληξη” για την ικανοποίηση που δηλώνουν ανώτατα στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον “τεράστιο αριθμό αποφυλακίσεων”. 

Μεταξύ των ατόμων που ευεργετήθηκαν απο το συγκεκριμένο νόμο ήταν και ένας σκληρός εγκληματίας που στο παρελθόν είχε σκοτώσει δυο αστυνομικούς και πριν λίγες ημέρες πυροβόλησε άνδρα στο Νέο Ηράκλειο για υπόθεση ναρκωτικών και ο Δημήτρης Παδιώτης αναρωτιέται ” Ο βαρυποινίτης, που καταδικάστηκε σε δις ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία δύο Αστυνομικών, παραβίασε την άδειά του πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά έναν άνδρα για υπόθεση ναρκωτικών και τώρα αναζητείται από τις αρχές. Το πιο παράλογο στην όλη υπόθεση είναι ότι ο συγκεκριμένος ισοβίτης είχε παραβιάσει ξανά στο παρελθόν την άδεια που του δόθηκε και παρόλα αυτά δεν εμπόδισε τη Διοίκηση των φυλακών να του χορηγήσουν νέα άδεια.Δεν τα αναφέρω όλα αυτά γιατί όλο το περιστατικό αφορά συναδέλφους μου, απλώς οι αλυσιδωτές αντιδράσεις έχουν ήδη ξεκινήσει και βλέπω ότι οι υπεύθυνοι χειροκροτούν τους εαυτούς τους γιατί τα δωμάτια των φυλακών φιλοξενούν λιγότερα άτομα”.  Παράλληλα επισημαίνει πως ”  Οι φυλακές δεν είναι άδειες γιατί πάταξαν το έγκλημα, οι εγκληματίες είναι έξω κι αλωνίζουν”! 

Τέλος επισημαίνει την ανάγκη ” το κράτος να σοβαρευτεί. Οι νόμοι θεσπίζονται για να φέρνουν την ευημερία και την ειρηνική διαβίωση των πολιτών. Ο σωφρονισμός στοχοθετεί την βελτίωση της διαγωγής των κρατουμένων. Δυστυχώς, στην Ελλάδα του 2016 πλέον ψηφίζονται νόμοι που εξυπηρετούν τους φυλακισμένους και τρομοκρατούν τους πολίτες. Ο πλήρης παραλογισμός”!