Έκρυθμη είναι η κατάσταση στο κέντρο φιλοξενίας στον Κατσικά Ιωαννίνων, καθώς οι 210 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι έφθασαν αργά χθες το βράδυ, αρνούνται να μείνουν στις σκηνές.

Μάλιστα, τη νύχτα, επέστρεψαν μέσα στα λεωφορεία και έχουν προξενήσει ζημιές στα καθίσματα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αυτήν την ώρα, οι τέσσερις οδηγοί των λεωφορείων μεταβαίνουν στην Αστυνομική Διεύθυνση, προκειμένου να υποβάλουν μήνυση για καταπάτηση ιδιωτικής περιουσίας.

Αν και τα λεωφορεία έφτασαν στα Ιωάννινα στις 9:30 χθες το βράδυ, οι πρόσφυγες δέχτηκαν να αποβιβαστούν στις 3 τα ξημερώματα και μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις με τους υπεύθυνους.

Όπως ανέφερε σε δημοσίευμά του το epiruspost.gr, όταν οι πρόσφυγες αντίκρισαν τον καταυλισμό με τις σκηνές και τις ανύπαρκτες υποδομές, αρνήθηκαν να κατέβουν από τα λεωφορεία ζητώντας να επιστρέψουν και πάλι στην Αθήνα.

Από το λεωφορείο που έφτασε πρώτο, κατέβηκαν αρχικά μία νεαρή μητέρα με τρία μικρά παιδιά εξαντλημένα και ντυμένα με καλοκαιρινά ρούχα.

Αμέσως τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από μέλη του Ερυθρού Σταυρού τα οποία στη συνέχεια φρόντισαν να φέρουν ρούχα και να τα ντύσουν.