Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας στην οδό Πειραιώς, έχει εξαγγείλει για αύριο το πρωί τις 11.00, η Ομοσπονδία Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος, το προεδρείο της οποίας θα επιδιώξει συνάντηση με την υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη.

Μεταξύ των αιτημάτων της Ομοσπονδίας, στην οποία συμμετέχουν οι φορτοεκφορτωτές των λιμένων, αλλά και των τριών μεγάλων λαχαναγορών της Αθήνας της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου, συγκαταλέγεται και το αίτημα να μη προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις των λιμένων και να ληφθεί μέριμνα για τους φορτοεκφορτωτές της Ελευσίνας του Λαυρίου και της Ραφήνας ώστε να μην απειληθούν από την ενοποίηση του ΟΛΠ.

Ζητούν ακόμη να εξαιρεθούν από το νόμο 3929/2011, για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, δεδομένου του ότι, όπως υποστηρίζουν, είναι μισθωτοί εξαρτημένης εργασίας.

Στην κινητοποίηση παίρνουν μέρος φορτοεκφορτωτές από όλα τα λιμάνια της χώρας στα οποία σήμερα και αύριο, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας, έχει αποκλεισθεί κάθε μορφή διακίνησης.Θα μετέχουν επίσης και τα σωματεία των τριών μεγάλων λαχαναγορών της χώρας, των Αθηνών, της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου Κρήτης.