Τον ξυλοδαρμό τραυματιοφορέα από μαροκινό μετανάστη, καταγγέλλει το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κιλκίς, με αναφορά του στον υπουργό Υγείας Α. Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα.

Σύμφωνα με το kilkistoday.gr το περιστατικό έλαβε χώρα στις 25 Μαρτίου όταν και διακομίστηκε στο νοσοκομείο από την Ειδομένη μαροκινός μετανάστης σε κατάσταση μέθης.

Οι εργαζόμενοι σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι είναι απαραίτητη η άμεση πρόσληψη εταιρείας φύλαξης.

Ειδικότερα στην καταγγελία αναφέρονται τα εξής:

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς με την παρούσα κατά πλειοψηφία, ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΕΙ και συγχρόνως ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ και ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ φαινόμενα Βάναυσης συμπεριφοράς εναντίον εργαζόμενων που θίγουν την αξιοπρέπεια και την σωματική τους ακεραιότητα, εμποδίζοντας την άσκηση καθηκόντων τους σε έναν τόσο ευαίσθητο και νευραλγικό χώρο όσο αυτός του Νοσοκομείου μας.

Ειδικότερα όπως προκύπτει από το βιβλίο συμβάντων του Νοσοκομείου την Παρασκευή 25/03/2016 και περί ώρα 23:30 μ.μ. προσεκομίσθη με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. από Ειδομένη άνδρας μετανάστης (Μαροκινός) αγνώστων λοιπών στοιχείων σε κατάσταση μέθης και με πιθανή λήψη ουσιών. Λόγω του ότι ο ανωτέρω βρισκόταν σε συγχυτική και διεγερτική κατάσταση ειδοποιήθηκε το Αστυνομικό Τμήμα 2 φορές μέχρις ότου τελικά και συνελήφθη, δεδομένου ότι δημιούργησε γενικευμένο επεισόδιο επιτιθέμενος με κλωτσιές και κάθε είδους χτυπήματα στον τραυματιοφορέα Ι.Ι. που προσπάθησε να τον συγκρατήσει για να τον προστατεύσει και να τον περιορίσει από ενδεχόμενο αυτοτραυματισμό, όπως οφείλουμε να πράττουμε σε όλες τις περιπτώσεις λόγω της επαγγελματικής μας ιδιότητας, αλλά και για να προστατέψει ασθενείς, συνοδούς και συναδέλφους.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να τονίσουμε την διαχρονικά αγαστή συνεργασία της Αστυνομίας με το νοσοκομείο, όμως η παρέμβασή της σε ανάλογα περιστατικά θα ζητούσαμε να είναι πιο αποτελεσματική, καθώς θεωρούμε ότι ο χώρος του Νοσοκομείου χρήζει άμεσης προτεραιότητας ως προς την προστασία ασθενών και εργαζομένων.

Παρόμοιο φαινόμενο παραβατικής συμπεριφοράς έλαβε χώρα και στο Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Γουμένισσας την 27/01/2016 όπου διαπράχθηκε κλοπή υπηρεσιακού οχήματος και διάρρηξη του χρηματοκιβωτίου της υπηρεσίας από αγνώστους για το οποίο διεξάγεται έρευνα και έχουν κινηθεί ήδη οι νόμιμες διαδικασίες.

Με αφορμή τα προαναφερθέντα και όχι μόνο επεισόδια, θα θέλαμε να ενημερώσουμε την Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ότι θα συνεχίσουμε αγόγγυστα να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στον ευαίσθητο αυτό χώρο με τη δέουσα ευσυνειδησία και παρά τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικό αλλά και ανθρώπινο δυναμικό στις σημερινές συνθήκες της κρίσης δεδομένου και του προσφυγικού, ΟΜΩΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ την προάσπιση μας ως ανθρώπων και εργαζομένων.

Σημειωτέον ότι επί σειρά 15 ετών υπήρχε ιδιωτική εταιρία φύλαξης η οποία όμως αποχώρησε με τη λήξη της σύμβασης τον Νοέμβριο του 2015 λόγο υποχρηματοδότησης. Δυστυχώς, αν και είχαμε επισημάνει επανειλημμένα στην Διοίκηση του Νοσοκομείου, στον Διοικητή της 4ης Υ.ΠΕ, αλλά και στον Υπουργό Υγείας κατά την πρόσφατη επίσκεψη του, την αναγκαιότητα της παρουσίας προσωπικού φύλαξης στο χώρο των επειγόντων περιστατικών, αλλά και γενικότερα στο χώρο του Νοσοκομείου προκειμένου να αποφύγουμε ανάλογα περιστατικά και με αφορμή την αύξηση της προσέλευσης ασθενών προς το Νοσοκομείο μας λόγω του προσφυγικού, δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν εισακουστήκαμε και ιδού το αποτέλεσμα.

Ύστερα από τα παραπάνω λοιπόν είναι προφανής η άμεση και επιτακτική ανάγκη πρόσληψης εταιρίας φύλαξης (SECURITY) και ελπίζουμε η παρούσα να αποτελέσει εφαλτήριο για την άμεση κινητοποίηση των αρμοδίων φορέων προς την παραπάνω κατεύθυνση πριν Θρηνήσουμε Θύματα. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι «ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΚΑΛΛΙΟΝ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ».

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΑΛΕΜΚΕΡΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ, Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΡΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΠΥΡΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, ΑΝ. Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΣΑΑΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΜΕΛΟΣ – ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡ.4

ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ, ΜΕΛΟΣ – ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡ.4

ΤΟΥΡΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΜΕΛΟΣ – ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡ.4