Με ντουντούκες και συνθήματα όπως «είστε ανεπιθύμητοι στη χώρα μας» υποδέχθηκαν τους επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα εργαζόμενοι, ΑΔΕΔΥ και άλλες συλλογικότητες που πραγματοποιούν αυτή την ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ξενοδοχείο Hilton, όπου διεξάγονται οι συνομιλίες της κυβέρνησης με τους θεσμούς.

Περιμετρικά του ξενοδοχείου, απ’ όπου αποχώρησε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος, έχουν παραταχθεί πάνω από πέντε κλούβες των ΜΑΤ και ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις, σε σχέση με το συνηθισμένο μετά την επιστολή της Κριστίν Λαγκάρντ προς τον Αλέξη Τσίπρα, από τον οποίο ζήτησε να εγγυηθεί την προσωπική ασφάλεια των απεσταλμένων του ΔΝΤ, έπειτα από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον διάλογο Τόμσεν – Βελκουλέσκου.

Το «παρών» στη σημερινή κινητοποίηση δίνουν επίσης η ΛΑΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΕΠΑΜ ενώ η ΑΔΕΔΥ που είχε απευθύνει σχετική πρόσκληση συμμετοχής σημείωνε σε ανακοίνωσή της ότι :

«Τη Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016 στο ξενοδοχείο Hilton, κυβέρνηση και δανειστές θα διαπραγματεύονται τη νέα λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων. Εκεί που καταλύονται οι θεσμοί και προλειαίνεται το έδαφος για νέες εργασιακές και ασφαλιστικές ανατροπές σε βάρος των εργαζομένων και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, εκεί έχουμε χρέος να εκφράσουμε την ενεργητική μας αντίθεση».

Επίσης η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει για την Πέμπτη 7 Απριλίου 24ωρη απεργία και συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί.