Συνεχίζεται η αποχή των δικηγόρων μέχρι 15 Απριλίου

Συνεχίζεται η αποχή των δικηγόρων μέχρι 15 Απριλίου

Δεν υπήρξε απαρτία και δεν πραγματοποιήθηκε η σημερινή γενική συνέλευση των δικηγόρων της Αθήνας, ενώ η πανελλαδική αποχή συνεχίζεται μέχρι 15 Απριλίου.

Αναλυτικότερα σήμερα το μεσημέρι στο κλειστό γυμναστήριο του Σπόρτινγκ επρόκειτο να συνεχιστεί η γενική συνέλευση των δικηγόρων μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών η οποία είχε διακοπεί την περασμένη Τετάρτη, λόγω παρέλευσης του χρόνου (έπρεπε να παραδοθεί ο χώρος του Σπόρτινγκ λόγω των αθλητικών δεσμεύσεων).

Σήμερα δεν υπήρξε απαρτία, καθώς προσήλθαν μόνο 370 δικηγόροι, ενώ ο ελάχιστος προβλεπόμενος αριθμός των παρόντων, σύμφωνα με τον Κώδικα περί Δικηγόρων, για να υπάρξει απαρτία είναι 1.000 μέλη.

Να σημειωθεί, ότι μετά τη σημερινή μη απαρτία, δεν παρέχεται η δυνατότητα σύγκλισης νέας γενικής συνέλευσης από τον Κώδικα περί Δικηγόρων.

Πάντως, ο πρόεδρος του ΔΣΑ Βασίλης Αλεξανδρής, στην προηγούμενη γενική συνέλευση, κατά την οποία αναφέρθηκε στη διαδρομή της αποχής, ανέφερε ότι η κυβέρνηση υποσχέθηκε αλλαγές στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο κατά την τελευταία συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο, αλλά οι αλλαγές αυτές ήταν προφορικές και δεν έχουν ενταχθεί στο ασφαλιστικό προνομοσχέδιο.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο