Στην εξάρθρωση κυκλώματος αστυνομικών που μετέφεραν όπλα από την Κρήτη στην Αθήνα προχώρησε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Το όπλα είχαν ως «προορισμό» άτομα του υποκόσμου και ειδικότερα αλλοδαπούς κακοποιούς.

   Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν συλληφθεί τέσσερις ειδικοί φρουροί που υπηρετούν στην ομάδα ΔΙΑΣ στην Αθήνα και υπηρεσίες στα Χανιά και στο Ρέθυμνο και ο αδελφός του ενός, ενώ έχουν κατασχεθεί πιστόλια.

   Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από πληροφορίες ότι τρεις ειδικοί φρουροί από την Κρήτη έστελναν σε δέματα τα πιστόλια σε συνάδελφο τους στην Αθήνα, ο οποίος εφοδίαζε με αυτά τους κακοποιούς.

   Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων μετέβη στα Χανιά, όπου χτες εντόπισε τον έναν απο τους συλληφθέντες και τον ακολούθησε στο πλοίο της γραμμής για Πειραιά. Μόλις έφτασαν πραγματοποιήθηκε επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθη ο συγκεκριμένος, έχοντας στην κατοχή του ένα πιστόλι και αμέσως μετά ο δεύτερος, έξω απο την πύλη του λιμανιού, μαζί με τον αδελφο του. Στο αυτοκίνητο του τελευταίου βρέθηκε επίσης ένα πιστόλι σε σάκο.

   Στη συνέχεια συνελήφθησαν οι άλλοι δύο, ενώ σε κατ' οίκον έρευνες έχει βρεθεί και άλλος οπλισμός.

   Για την υπόθεση αναμένονται ανακοινώσεις απο την ΕΛ.ΑΣ, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.