Το έγγραφο που διανέμεται στους πρόσφυγες που βρίσκονται στον Πειραιά, προκειμένου να κάνουν όσο το δυνατόν πιο ανθρώπινη την διαμονή τους στην Ελλάδα, αλλά και να τους αποτρέψουν από το να επιχειρήσουν να πάνε προς τα σύνορα εξασφάλισε το newpost.

Το κείμενο είναι στα Αγγλικά και αναφέρει τις βασικές αποφάσεις της συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας, αλλά και τις προϋποθέσεις της διαμονής των προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα. 

Όπως επισημαίνει:

Αγαπητοί φίλοι πρόσφυγες 

Με βάση την συμφωνία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία, τα σύνορα των χωρών του δυτικού Βαλκανικού διαδρόμου είναι κλειστά για τους πρόσφυγες και φυλάσσονται από την αστυνομία και τον στρατό.

Από τις 20 Μαρτίου και ύστερα, οι νεοεισερχόμενοι πρόσφυγες και μετανάστες θα επαναπροωθούνται πίσω στην Τουρκία.

Στη βάση αυτής της συμφωνίας και τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο της ελληνικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι πρόσφυγες που είναι, ήδη, στην Ελλάδα θα διαχωρίζονται με διαδικασίες fast track για διαδικασίες ασύλου ή όχι. 

Για εκείνους που θέλουν να πάνε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αυτό μπορεί να διαρκέσει μήνες ή χρόνια. Το αίτημα επανεγκατάστασης ισχύει μόνο για όσους κάνουν αίτηση για άσυλο στην Ελλάδα. Τέλος, για αυτούς που δεν θέλουν να κάνουν αίτημα για άσυλο, είναι πολύ πιθανό ότι θα έρθουν αντιμέτωποι με σύλληψη, απομόνωση και απέλαση.

Θέλουμε να αγωνιστούμε μαζί σας όσο θα είστε στην Ελλάδα:

  • Μη βίαιη συμπεριφορά στο camp
  • Νόμιμη διαμονή στη χώρα για όλους, χωρίς διακρίσεις
  • Να εμποδίσουμε μαζικές απελάσεις 
  • Η διαμονή να είναι ανοιχτή και όχι σαν κλειστού τύπου φυλακές