Διευρύνεται το απεργιακό μέτωπο για το Ασφαλιστικό, καθώς η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στην κινητοποίηση της Πέμπτης 7 Απριλίου και στην συγκέντρωση που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ την ίδια ημέρα στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στην απεργιακή κινητοποίηση, εκτός των δημοσίων υπαλλήλων και των δημοσιογράφων θα συμμετάσχουν ακόμα οι επιστημονικοί φορείς (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, επαγγελματίες) ενώ εντύπωση προκαλεί η αρνητική στάση της ΓΣΕΕ στην πρόσκληση της ΑΔΕΔΥ για συμμετοχή, προκειμένου η απεργία να λάβει γενικό πανελλαδικό χαρακτήρα.

Νέα 24ωρη απεργία την ερχόμενη Πέμπτη 7 Απρίλη με συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, θα πραγματοποιήσει η ΑΔΕΔΥ ενάντια στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και της αντιλαϊκής πολιτικής. Δείτε ποιοι απεργούν την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016.

"Τα μέτρα-σφαγείο  που προτείνει η κυβέρνηση και οι δανειστές δεν συνιστούν «μεταρρύθμιση που θα σώσει την Κοινωνική Ασφάλιση» αλλά τμήμα των δεσμεύσεων του τρίτου μνημονίου που ψήφισε και εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την περικοπή  των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δις ευρώ για το 2016 και τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να τα δώσει στους δανειστές για την αποπληρωμή του επαχθούς, παράνομου και άδικου δημοσίου χρέους της χώρας", σημειώνει η ΑΔΕΔΥ.

Στην απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετάσχουν και οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, σύμφωνα με ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος της ΕΕΕΚΕ Σ.Πέτρου και ο γενικός γραμματέας Π.Χατζάκης.