Ως ''εθνική ήττα'' από τα αποδυτήρια χαρακτηρίζει η ΓΣΕΕ τη συγκρότηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την επικείμενη σύσκεψη στις Βρυξέλλες για τα εργασιακά, ενώ τονίζει ότι δίνει ακόμα ένα όπλο στη φαρέτρα των δανειστών.

Στην ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ κάνει ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση αναφέροντας: «την ώρα που η Κυβέρνηση επιμένει στα μεγάλα ψέματα και μιλάει ακόμη και τώρα για επαναφορά των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων, φαίνεται ότι..."η αριστερά της δεν γνωρίζει τι ποιεί η δεξιά της" ή σωστότερα κάνει ότι δεν γνωρίζει. 

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση:

Για ακόμη μία φορά αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς, εμπιστευόμενοι να προτείνουν λύσεις και να πάρουν αποφάσεις...Γερμανοί οικονομολόγοι, Κινέζοι σύμβουλοι, Πορτογάλοι και Ολλανδοί καθηγητές και Ισπανοί τραπεζίτες, οι οποίοι θα μετέχουν στην επίμαχη (αναβληθείσα) σύσκεψη των Βρυξελλών. Όπως φαίνεται η Κυβέρνηση, μετά από αυτή την - αν μη τι άλλο - παράδοξη επιλογή, που για εμάς αποτελεί «εθνική ήττα από τα αποδυτήρια», δίνει ένα ακόμη όπλο στη φαρέτρα των «δανειστών», να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο κατά του κόσμου της μισθωτής εργασίας.

Κάνοντας πράξη Μνημονιακή δέσμευση του Αυγούστου - δεσμεύσεις που οι κυβερνώντες θέλουν να ξεχνούν, αλλά και να θέλουν δεν μπορούν να αγνοήσουν οι εργαζόμενοι που τις σηκώνουν στις πλάτες τους - βάζουν μεταξύ άλλων στο τραπέζι, τις Ομαδικές απολύσεις, τον Απεργιακό νόμο, τις Συλλογικές Διαπραγματεύσεις, λαμβάνοντας υπόψιν, όπως αναφέρεται στα όσα έχουν υπογράψει, τις «βέλτιστες» Ευρωπαϊκές πρακτικές.
 

Ακόμα η ΓΣΕΕ προσθέτει ότι: «Σύμφωνα με τα όσα υπέγραψε η Κυβέρνηση στο 3ο μνημόνιο το πόρισμα της επιτροπής, "δε θα πρέπει να επιφέρει αλλαγές σε παλαιότερα πλαίσια πολιτικής". 'Αρα κύριοι της Κυβέρνησης μας λέτε ψέματα. Για ποια επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ μιλάτε; Για ποιες Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις; Για ποια προάσπιση συνδικαλιστικών ελευθεριών; Για ποια προστασία στις ομαδικές απολύσεις; Σε περίπτωση που κάποιοι στην Κυβέρνηση (κάνουν ότι) το "αγνοούν", τους γνωρίζουμε ότι τα συνδικάτα παραμένουν ζωντανά και έτοιμα να δώσουν αρκετές μάχες ακόμα - στις όποιες συνθήκες - ως φορείς συγκέντρωσης και κινητοποίησης των δυνάμεων του κόσμου της μισθωτής εργασίας».

Στην ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ σημειώνει ότι βρίσκεται σε ετοιμότητα για τη 48ωρη απεργία και για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με συλλαλητήρια και αγώνα στους δρόμους.