Πληροφορίες για σχεδιαζόμενη μεταφορά ομάδας προσφύγων στο Σύνταγμα διακινούνται τις τελευταίες ώρες στο λιμάνι του Πειραιά. Εκεί, κατά τις ίδιες πληροφορίες σκοπεύουν να κατασκηνώσουν για τουλάχιστον 48 ώρες προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει. 

Συγκεκριμένα, μεταφραστές που βρίσκονται στο λιμάνι αναφέρουν ότι ομάδες προσφύγων τους είπαν ότι προτίθενται να μεταβούν αύριο στην πλατεία Συντάγματος και να παραμείνουν εκεί για δύο ολόκληρες ημέρες, αντιδρώντας στα κελιστά σύνορα. 

Την ίδια ώρα, όλο και πιο ύποπτος γίνεται ο ρόλος των ΜΚΟ που δρουν στον πρόχειρο καταυλισμό προσφύγων, καθώς προτρέπουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να μην μετακινηθούν προς τα κέντρα φιλοξενίας, δίνοντάς τους οδηγίες για το πώς θα παρατείνουν την παραμονή τους στη χώρα και συγκεκριμένα στο λιμάνι του Πειραιά. Μάλιστα, ζητήθηκε η παρέμβαση εισαγγελέα για τη δράση των συγκεκριμένων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων από την Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος. 

Εν τω μεταξύ, δεν κατέστη εφικτή η μεταφορά των περίπου 4.800 προσφύγων και μεταναστών από την Ε3 Πύλη στην Ε1 Πύλη του Λιμανιού, καθώς δεν υπάρχει η απαραίτηση υποδοχή, όπως ρεύμα για τη φιλοξενία τους.