Πρόκειται για έναν Αφγανό πρόσφυγα, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε με τον πιο ακραίο τρόπο, αδιαφορώντας για τη σωματική ακεραιότητα και την ασφάλεια του νεογέννητου παιδιού του. 

Αρκετές ώρες μετά την πρωινή ένταση, κάθεται στο λιμάνι μαζί με την οικογένειά του, τη σύζυγο, τον αδελφό και το μωράκι το οποίο χρησιμοποίησε ως... ασπίδα, αλλά και απειλή εναντίον των λιμενικών. 

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους γιατί προχώρησε σε αυτή την κίνηση, είπε ότι είναι απελπισμένος με την κατάσταση και ότι εξερράγη όταν είδε τον αδελφό του πεσμένο στο έδαφος, από την ένταση με τους λιμενικούς. 

Εν τω μεταξύ, έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στο προσφυγικό και στις μεγάλες εστίες εντάσεων, τολιμάνι του Πειραιά, τη Χίο, τη Λέσβο καθώς και τον πρόχειρο καταυλισμό της Ειδομένης, με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να αρνούνται να αποχωρήσουν από τα σημεία και είναι στα πρόθυρα έκρηξης.

Στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας οι πρόσφυγες είναι αμετακίνητοι, παρά της επιχείρηση πειθούς για ομαλή μετακίνησή τους στα Κέντρα Φιλοξενίας. Το βασικό πρόβλημα σε όλους τους καταυλισμούς της χώρας είναι οι οικονομικοί μετανάστες, πολλοί από τους οποίους απειλούν με αυτοκτονία για να μην επιστρέψουν στην Τουρκία.