current views are: 7

6 Απριλίου 2016
Δημοσίευση17:47

Σε απεργιακό κλοιό την Πέμπτη η χώρα – Όλες οι κινητοποιήσεις

Σε απεργιακό κλοιό με αφορμή τα σχέδια της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό μπαίνει σήμερα η χώρα με ευρεία συμμετοχή εργαζομένων του δημοσίου τομέα  στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Δημοσίευση 17:47’

Σε απεργιακό κλοιό με αφορμή τα σχέδια της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό μπαίνει σήμερα η χώρα με ευρεία συμμετοχή εργαζομένων του δημοσίου τομέα  στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Σε απεργιακό κλοιό με αφορμή τα σχέδια της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό μπαίνει σήμερα η χώρα με ευρεία συμμετοχή εργαζομένων του δημοσίου τομέα στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, η οποία απευθύνει πρόσκληση για συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί, σημειώνει ότι: «Τα μέτρα-σφαγείο που προτείνουν δεν συνιστούν  «μεταρρύθμιση που θα σώσει την Κοινωνική Ασφάλιση» αλλά τμήμα των δεσμεύσεων του τρίτου μνημονίου που ψήφισε και εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την περικοπή  των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δις ευρώ για το 2016 και τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να τα δώσει στους δανειστές για την αποπληρωμή του επαχθούς, παράνομου και άδικου δημοσίου χρέους της χώρας».

Συμμετοχή στην απεργία έχουν δηλώσει αρκετοί κλάδοι εργαζομένων ενώ θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά.

Λόγω της συμμετοχής στην απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, η οποία θα ξεκινήσει στις 0:01 μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (ξημερώματα Πέμπτης) και θα λήξει τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας (Πέμπτης), δεν θα πραγματοποιηθεί καμιά πτήση από και προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία και οι μονάδες του ΠΕΔΥ της χώρας, καθώς υγειονομικοί και διοικητικοί υπάλληλοι, συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) καλεί τους γιατρούς να λάβουν μέρος στα συλλαλητήρια που θα διοργανωθούν σε όλη τη χώρα, ζητώντας την απόσυρση του σχεδίου νόμου που κατέθεσε προς συζήτηση η κυβέρνηση και την έναρξη διαλόγου για ένα δίκαιο, αναλογικό και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, βασισμένο στην αλληλεγγύη των γενεών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) καλεί σε προσυγκέντρωση στις 10:00 έξω από το υπουργείο Υγείας, και με πορεία θα κατευθυνθεί στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στην απεργία συμμετέχει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και το Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.

«Το ΕΚΑΒ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ που έχει προκηρυχθεί για την Πέμπτη 07-04-2016 ενάντια στην οικονομική εξαθλίωση και κατάργηση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων που θέλουν να οδηγήσουν η Κυβέρνηση με τους Ευρωπαίους δανειστές και το ΔΝΤ τον Ελληνικό λαό» αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Από την πλευρά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αναφέρει ότι «αποφάσισε να συνεχίσει, σε συνεργασία με όλους τους κοινωνικούς φορείς, να αντιδρά ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που καταστρέφει, μαζί με το φορολογικό, κάθε παραγωγική διαδικασία οδηγώντας πολύ κόσμο στην ανεργία και στη μετανάστευση».

Στην απεργία θα συμμετάσχουν επίσης οι Διοικητικοί Υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), οι δάσκαλοι και οι καθηγητές. 

Συμμετοχή έχει ανακοινώσει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.), που με ανακοίνωση της καλεί όλους τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμμετάσχουν στην 24ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση της Πέμπτης 7 Απιρλίου και να διατρανώσουν – όπως αναφέρει – μαζί με όλους τους υπαλλήλους στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα την αντίθεσή τους στην διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης που προωθεί η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. κατόπιν εντολής των δανειστών.

«Μαζικά και ενωτικά καλούνται επίσης να δώσουν το παρόν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11.00 το πρωί, όπως επίσης και σε άλλες συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε άλλες πόλεις της χώρας. Στόχος είναι να σταλεί το μήνυμα στη συγκυβέρνηση και στην τρόικα ότι οι εργαζόμενοι του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα δεν θα δεχθούν την «αντιασφαλιστική» μεταρρύθμιση», τονίζει η ανακοίνωση.

Τέλος, στην απεργία θα συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι. Η ΕΣΗΕΑ, όπως ανακοίνωσε, «συμμετέχει μαζί με όλους τους κοινωνικούς φορείς στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016 και καλεί τους συναδέλφους να πάρουν μέρος μαζικά στη συγκέντρωση που γίνεται στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος». Στήριξη στην απεργία έχει δηλώσει και η ΠΟΕΣΥ.

Σημειώνεται ότι στην απεργία της Πέμπτης δεν συμμετέχει και η ΓΣΕΕ.

 

 

 

 

 


σχετικα αρθρα